Armeense export van kasproducten neemt toe

De export van verschillende producten uit Armenië is gestegen, ondanks de Covid-19-crisis waar vrijwel alle sectoren van de economie van dat land onder hebben geleden.

Volgens premier Nikol Pashinyan groeide de export van de productgroep aardbei-braam-zwarte bes met 166% in januari-juli 2020: "Tegen de achtergrond van de aan Covid-19 gerelateerde economische crisis hebben we goed nieuws." Hij zei dat er in de loop van de tijd in totaal voor €4,6 mln aan zachtfruit werd geëxporteerd.

"De belangrijke nuance is dat de geëxporteerde producten veelal in kassen worden geteeld. Aan de ene kant hebben we te maken met de ontwikkeling van kassen, aan de andere kant is de oogst die hier wordt geteeld niet afhankelijk van het weer en wachten de telers niet af hoeveel oogst ze zullen hebben. Ze plannen liever hoeveel ze nodig hebben en telen dan precies die hoeveelheid," vertelde Pashinyan aan armenpress.am.

Hij liet ook weten dat ook de export van de productgroep paddenstoelen-pompoen-spinazie groeide, namelijk met 62% (totaal €2,6 mln), evenals de bloemenexport, met 16,9%, waarbij in totaal voor €3,3 mln aan producten werd geëxporteerd.

Pashinyan zei dat tomaten het belangrijkste exportproduct van de glastuinbouw bleef, met in totaal voor €19,8 mln aan tomaten die tussen januari en juli naar het buitenland worden geëxporteerd (groei van 18,5%).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven