Aad van Dijk, The Greenery Growers:

"Kasaardbeienseizoen gestart in jaar van uitersten"

Tholen - Bij The Greenery is het nieuwe kasaardbeienseizoen deze week gestart met de aanvoer van de eerste Limalexia. Commercieel manager Fruit Aad van Dijk - die onlangs na 47 jaar in de groenten de overstap maakte naar het fruit - blikt terug en vooruit op het seizoen.  "De vraag vanuit de retail ligt de laatste maanden al boven verwachting en dat zal de komende weken niet anders zijn."

Rassenprogramma werpt zijn vruchten af
"Het hele aardbeienseizoen is redelijk tot goed verlopen en onze telers zijn over het algemeen dan ook tevreden. Wel is het een seizoen van uitersten. De kwaliteit was dit jaar gezien de hitte een belangrijk aandachtspunt. De kwaliteitsverschillen waren groot en dan zie je dat de goede rassen echt het onderscheid maken. Als The Greenery hebben we in de loop der jaren fors geïnvesteerd in eigen rassenprogramma’s en het is mooi om te zien dat dit, zeker in tijden van weersextremen, zijn vruchten afwerpt."

"Nu gaan we vanuit de vollegrond en tunnels weer terug de kas in. De meeste telers hebben vanwege de hitte iets later geplant, dus de aanvoer moet nog goed op gang komen. Eerst komen de rassen voor Engeland in productie. De vraag bij de retail is op dit moment erg goed. Wel zien we dat iedereen, met de vorige hitte in het achterhoofd, goed kijkt naar de kwaliteit van de verschillende rassen. Je zult dan ook wel zien dat zowel in Nederland als België de verschillende rassenblokken behoorlijk in prijs zullen verschillen", verwacht Aad.

Frambozen / bramen
"De frambozenmarkt is een tijd behoorlijk moeizaam verlopen. Na de productiepiek met de hitte zie je dat de rassen nu moeite hebben hun producties vast te houden en dat zorgt ervoor dat de markt beter in balans komt. Het bramenseizoen is tot nu toe erg grillig verlopen, van alles naar niets en weer terug naar alles. Zolang er nog bramen van de buitenteelt op de markt zijn, zie ik daar ook geen verandering in. Ook bij de bramen is kwaliteit key. Zijn de bramen zwakker, dan valt het bijvoorbeeld niet mee om verre bestemmingen te beleveren en dan zitten de bramen elkaar op de traditionele afzetmarkten snel in de weg."

Voor meer informatie:
Aad van Dijk
The Greenery Growers
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
+31 180 657 731
A.vanDijk@thegreenery.com  
www.thegreenery.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven