Russische telers leiden samen 1000 nieuwe telers op

Grote Russische telers, waaronder Eco-kultura, gaan nieuwe telers opleiden in het kader van het Farmer's School-project van de Rosselkhozbank. 

Het project belooft een grote bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Russische tuinbouwsector, aangezien het het land momenteel ontbreekt aan competente, goed opgeleide en deskundige telers. Zodra het programma is voltooid, zal deze leemte worden opgevuld, want na de vier onderwijscycli zullen ongeveer 1000 nieuwe glastuinbouwspecialisten de markt op kunnen.

Grote telers doen mee
De Farmer’s School zal in verschillende delen van het land tegelijk worden geopend: in Stavropol, Moskou en Novosibirsk en in de Republiek Bashkortostan. De grootste spelers op de markt, waaronder Eco-kultura, zullen aan het project deelnemen.

De voorzitter van het complex, Aleksandr Rudakov, vindt dat professionele onderwijsprojecten een logisch antwoord zijn op de groeiende belangstelling voor de tuinbouw. Hij bedankte Rosselkhozbank voor dit initiatief en benadrukte dat de school een impuls kan geven aan de agrarische ontwikkeling van het land. 

Op 1 september vond de feestelijke opening plaats in de Stavropol State Agricultural University. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De colleges worden gehouden in de bovengenoemde universiteit. De praktijkopdrachten zullen worden uitgevoerd op agrarische productielocaties. Ook onderwijs op afstand is mogelijk.

Bron: Eco-kultura


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven