Nature Fresh Farms komt met 100% thuiscomposteerbare komkommerkrimpfolie

Nature Fresh Farms heeft een nieuwe 100% thuiscomposteerbare folieverpakking voor zijn Long English Cucumbers gepresenteerd, een primeur op de Noord-Amerikaanse markt, volgens de telers.

De folie is een alternatief voor een traditionele polyethyleenkunststof krimpfolie en is een milieuvriendelijke, composteerbare folie die in de thuiscompost wordt afgebroken zonder dat er microplastics achterblijven.

"De composteerbare folie verlengt de houdbaarheid van het product zonder dat dit schade aanbrengt aan het milieu", stippen de telers aan. De folie is gemaakt van een polymelkzuur op basis van zetmeel, afkomstig van plantaardige grondstoffen, waaronder niet-GGO-maïszetmeel. Daarmee is de folie 100% composteerbaar en wordt het op natuurlijke wijze afgebroken in CO2 en water. Daarnaast is de verpakking voorzien van een PLU-voorbedrukking op de folie met composteerbare inkt. PLU-stickers zijn meestal gemaakt van plastic. Door deze nieuwe folie is het traditionele etiket niet meer nodig.

Twee jaar ontwikkeltijd
Komkommers worden in krimpfolie verpakt om hun houdbaarheid sterk te verlengen door de verdamping tot een minimum te beperken. Met de composteerbare folie heeft Nature Fresh Farms een verpakkingsoplossing gevonden die de houdbaarheid van de komkommer kan garanderen en tegelijkertijd voldoet aan de eisen voor duurzamere verpakkingsalternatieven.

"De introductie van de composteerbare verpakking toont onze betrokkenheid om tegemoet te komen aan de wensen van onze consumenten om het gebruik van plastic te verminderen. We zijn verheugd om de nieuwe folie als eerste in Noord-Amerika op de markt te brengen en hopen dat het een trend zal zetten in de AGF-sector," zegt verkoopdirecteur Matt Quiring.

"Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling en veel vallen en opstaan is het zo spannend om deze folie op de markt te zien komen. We zijn ervan overtuigd dat dit product een echt verschil zal maken in het verminderen van schadelijk plastic afval", vult Luci Faas, Product Development Specialist, aan.

Voor meer informatie:
Nature Fresh Farms
info@naturefresh.ca
www.naturefresh.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven