Jan Jambon in de vleestomatenkas

Het kan bijna geen toeval zijn: Vlaams minister-president Jan Jambon ging gisteren op bezoek in de kas bij vlees(!)tomatentelers Johan en Nancy. Dit alles in het kader van de zomerstages die de Boerenbond voor politici organiseert. 

Nancy en Hugo Van Bulk-Hugo zijn een van de grootste telers van vleestomaten in België. Ecologie en milieuvriendelijkheid vormen de rode draad in hun bedrijfsfilosofie.

WKK
De bedrijfsleiders investeerden sterk in verduurzaming en ergonomie. Zo produceren ze bijvoorbeeld niet alleen tomaten, maar wordt er ook groene energie geproduceerd door een warmte-krachtkoppeling die zowel warmte als elektriciteit produceert uit één brandstof. Restwater gaat niet verloren. Het wordt eerst gezuiverd en dan hergebruikt.

Biologisch
Tijdens de Boerenbond zomerstage leerde de minister-president ook meer leren over biologisch telen. Op het tomatenbedrijf Van Bulck worden meer dan 2000 aardhommels en andere insecten ingeschakeld in heel het teeltproces.

Ten slotte worden de tomaten geteeld op teeltgoten die in hoogte verstelbaar zijn, waardoor de gewas- en oogstwerkzaamheden op een ergonomische manier kunnen uitgevoerd worden.

Meer foto's o.a. bij HLN. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven