Yntze Buitenwerf, Seatrade

“45.000 meer pallets met AGF verscheept vanuit Zuid-Afrika naar Europa”

Tholen – Het is nu ruim een half jaar geleden dat het coronavirus het normale leven in Europa overhoop haalde. Het is nu moeilijk voor te stellen dat de eerste tekenen van deze gemuteerde ziekte voor Europa in de handel begon met de containercongestie in diverse Chinese havens. Hoewel een groot deel van die congestie is ingehaald is het nog niet volledig opgelost volgens Yntze Buitenwerf van Seatrade.

“Voorlopig zien we nog volop ruimte voor onze reeferschepen want al voor het corona waren er grote tekorten in de reefercontainers door de varkenspest,” aldus de president van de van oorsprong Groningse rederij. “Dat heeft gezorgd voor een sterke toename van de Chinese import van varkensvlees vanuit Europa en Zuid-Amerika voor de coronacrisis.”

“Met het tekort aan containers steeg de vraag naar onze reeferschepen dit jaar in verschillende landen en verschillende sectoren,” vertelt Yntze. “Deze vraag is zich nu aan het stabiliseren maar blijft nog altijd redelijk steady. Vooral vanuit Ecuador en Centraal-Amerika krijgen we veel vraag naar vrachtruimte voor het verschepen van bananen, toch het grootste product dat wij voorbij zien komen, maar ook in toenemende mate exoten zoals blauwe bessen, avocado’s, mango’s en ananassen.”

“In Zuid-Afrika hebben wij onze activiteiten ook zien toenemen dit jaar. Ruim 50.000 pallets hebben we dit jaar al extra kunnen vervoeren op onze gespecialiseerde reeferschepen. Dat is een toename van ruim 50%.  Dat komt vooral door de congesties die er waren in de containervaart, vooral door schepen die niet tijdig mochten aanmeren of vertrekken ten gevolge van Covid-19 maatregelen. Wij hebben die kunnen voorkomen door een strikt coronaprotocol waarbij contact tussen lokale werkers en autoriteiten  en de bemanning aan boord nihil was. Zo konden onze schepen te allen tijde door blijven varen zonder vertraging.”

Recent zijn de schepen van Seatrade ook ingezet voor de uienexport richting West-Afrika. “Daarnaast zijn we nog een maand verwijderd van het moment dat ook weer het Nederlandse pootgoed wordt verscheept richting Afrika en het Marokkaanse citrusseizoen staat ook weer voor de deur.”

Voor meer informatie:
Yntze Buitenwerf
Seatrade Reefer Chartering
Tel: + (32) 3 544 9493


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven