Jonge groenteplanten uit 'state of the art' Chinese kwekerij

In Tiandong County, in de Chinese provincie Guangxi, hadden de heer Luo en professor Yu van de Guangxi University of Agricultural Sciences één ambitieus doel: de bevolking voorzien van hoogwaardig en gezond voedsel. Ze waren op zoek naar een geavanceerde en schone oplossing om de perfecte jonge planten te kweken. Daarop sloegen zij de handen ineen om een ​​sterke partij te vinden om hun doel te realiseren.

De reis van de heer Luo en professor Yu begon ongeveer drie jaar geleden tijdens de IPM in Shanghai. Want waar anders is een betere plek dan de IPM om alle hulp te krijgen die nodig is uit de moderne tuinbouw wereld?

Op de IPM spraken ze Codema, die in nauwe samenwerking met Ridder en lokale kassenbouwer Trinog uit Xiamen hun doel realiseerde in de vorm van een hightech project van drie hectare. Het project bevindt zich nu in de laatste fase en heeft tot doel telers in het zuiden van China te voorzien van groentenzaailingen van de hoogste kwaliteit.

Alle processen in één meerlaagse omgeving
Het unieke aan dit project is volgens Just Roos van Codema dat kieming, vermeerdering, enting en ‘healing’ allemaal plaatsvinden in een meerlaagse volledig gecontroleerde omgeving, die verdeeld is over 7 klimaatcellen.

"Laten we bij het begin beginnen. De zaailijn kan efficiënt 600 trays per uur zaaien. Na het zaaien worden de planten in ons mobiele container systeem geplaatst en getransporteerd naar de klimaatcel om te ontkiemen.

Na 2 dagen zijn de planten ontkiemd en worden ze naar de kas getransporteerd om zich te vermeerderen en uit te groeien tot een vitale plant, klaar om te worden geënt. Ongeveer 3 weken na het zaaien gaan de containers vanuit de kas terug naar het werkgebied voor het ent-proces.

Met deze geïntegreerde ent- en zaailingenlijn kan de hoogste kwaliteit jonge planten worden bereikt. Daarnaast zorgt het geautomatiseerde banksysteem in combinatie met de 7-laagse klimaatcellen ervoor dat alle beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk wordt benut."


Roltafels in de kas

Voedselveiligheid
Deze hightech productiefaciliteit voor zaailingen wordt dagelijks bezocht door leiders en onderzoekers uit heel Guangxi. Hier leren ze meer over de integratie en werking van alle geavanceerde systemen.

De bezoekers spreken lovend over de nieuwe industriële ontwikkelingen van Guangxi Tiancheng Investment Group, merkt Just: "Dit is een voorbeeld voor China, de toekomst van voedselveiligheid start hier!"


Roltafels in het werkgebied

Behoefte aan sterk uitgangsmateriaal in Zuid-China
Het hele systeem is ontworpen in samenwerking met de ‘’Guangxi University of Agricultural Sciences’’ om te voldoen aan de behoefte aan sterk uitgangsmateriaal in Zuid-China. Codema's ingenieur Dai Chi vertelt enthousiast over dit project: "Het Guangxi-project gebruikt van één van de meest geavanceerde logistieke systeemtechnologieën van Codema, uitgerust met een geavanceerd softwarebesturingssysteem. Het hele systeem is geautomatiseerd waardoor op arbeid wordt bespaard. Omdat het systeem de meest geavanceerde technologie gebruikt, zijn het onderhoud en de bediening van de apparatuur erg eenvoudig geworden."

Het is voor Codema, een bedrijf met toch meer dan zestig jaar ervaring in automatisering voor alle soorten gewassen, de eerste jonge plantenkwekerij die het Codema China-team realiseerde met zo weinig Nederlandse aanwezigheid. "We zijn trots dat voorzitter Luo Changlan dit project aan ons heeft toegekend en we werken nauw samen om ervoor te zorgen dat aan alle verwachtingen wordt voldaan, of beter gezegd, overtroffen.’’


Zakenmensen en onderzoekers uit heel Guangxi bezoeken dagelijks de productiefaciliteit.

Beter begrip van de praktische toepassing
Voorzitter Luo Changlan: ‘’Het Codema-team begrijpt de behoeften van mij en mijn bedrijf heel goed. Alles wat technisch mogelijk zou zijn, is gerealiseerd. We gaan nu de laatste fase van het project in en we kijken uit naar een vruchtbare langdurige samenwerking.’’

Projectingenieur Lu Jianxin voegt toe: ‘’Het Codema-team brengt niet alleen hoogwaardige apparatuur, maar deelt ook bewezen ervaringstechnieken. Dit geeft ons een beter begrip van de praktische toepassing van dit state-of-the-art logistieke systeem en de operationele besturing van de apparatuur.’’

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven