Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bedrijf wil landelijk uitbreiden met robotteelt in VS

Iron Ox haalt €16,9 mln op in serie B-financieringsronde

Iron Ox, een Amerikaans robotteeltbedrijf, heeft bekend gemaakt €16,9 mln te hebben opgehaald in een serie B-financieringsronde. Het bedrijf kondigde ook de opening van hun bedrijf in Gilroy, Californië, aan, vanwaaruit verse AGF aan restaurants en retailers in heel Californië wordt geleverd.

Naast het bereiken van deze twee mijlpalen is Iron Ox ook van plan om in 2021 landelijk uit te breiden om nog meer schone, verse en gezonde producten aan consumenten buiten Californië te kunnen leveren. 

"Onze missie is een einde te maken aan voedselonzekerheid door de ontwikkeling van autonome kassen waarin een scala aan lokale producten van consistente kwaliteit kunnen worden geteeld," zei Brandon Alexander, directeur en medeoprichter van Iron Ox. 

Sinds 2015 ontwikkelt Iron Ox hybride gerobotiseerde kassen. Met energiezuinigheid en flexibele teelt als kernwaarden hebben de innovaties van Iron Ox bijgedragen aan de automatisering en optimalisering van de tuinbouwsector en biedt het bedrijf haar klanten een one-stop-shop voor verse, schone en gezonde producten. 

"We hebben er onze missie van gemaakt om voedselonzekerheid aan te pakken door autonome kassen te ontwikkelen waarin lokale producten worden geteeld voor iedereen. We zijn blij aan te kunnen kondigen dat we onze teeltfaciliteit in Gilroy met succes in gebruik hebben kunnen nemen evenals ons plan om in 2021 buiten Californië nog meer kassen op zonne-energie te bouwen.

Naarmate onze teeltcapaciteit groeit, zullen we ook meer samenwerkingen aangaan en meer distributiekanalen benutten, waardoor we nog meer klanten kunnen bedienen," aldus Brandon Alexander. 

Investeerders met vertrouwen
Iron Ox beschikt over een team van plantkundigen, ingenieurs, glastuinbouw- en robotspecialisten die problemen in de voedselproductie en toeleveringsketen aan willen pakken om de voedselzekerheid, productkwaliteit en beschikbaarheid van gezonde voeding te verbeteren. 

"Bedrijven zoals Iron Ox bewijzen wat er allemaal mogelijk is wanneer een team zeer getalenteerde professionals uit diverse sectoren de koppen bij elkaar steekt om oplossingen te vinden voor dit dringende wereldwijde probleem. Robotica en kunstmatige intelligentie kunnen oplossingen bieden om de kosten van verse lokale groenten en fruit te verlagen terwijl de kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid ervan worden verbeterd. We zijn blij onderdeel uit te mogen maken van de verdere weg die Iron Ox de komende jaren af zal leggen," aldus Ryan Gembala, één van de grootste investeerders en tevens oprichter en managing partner van Pathbreaker Ventures. 

De serie B-investeringsronde werd geleid door Family Offices en Pathbreaker Ventures, die vier jaar geleden ook de pre-seed-ronde van Iron Ox leidde. Andere investeerders waren Crosslink Capital, Amplify Partners, ENIAC Ventures, R7 Partners, Tuesday Ventures, At One Ventures en Y Combinator. Sinds haar oprichting haalde Iron Ox al €38,1 mln op.  

 

Voor meer informatie:
Iron Ox
www.ironox.com 

Publicatiedatum: