Pure Harvest sluit deal met grote supermarktketen Koeweit

Pure Harvest en The Sultan Center (TSC), een grote supermarkt en groothandel in Koeweit, hebben meerjarige afnameovereenkomst gesloten. Door middel van deze samenwerking, die het eerste in zijn soort is, zal Pure Harvest een hightech teeltbedrijf kunnen bouwen om lokaal groenten en fruit te telen. Deze producten zullen vervolgens naar supermarkten van The Sultan Center in het hele land worden vervoerd.

"Er is nooit een betere tijd geweest om te investeren in lokale voedselinnovatie", aldus Khadija Oubala, directeur van TSC. "De langdurige afhankelijkheid van de regio van import in combinatie met de groeiende vraag naar versproducten benadrukken het belang van de lokale teelt."

Eerder dit jaar ontving Pure Harvest een miljoeneninvestering waarmee het teeltbedrijf kan gaan bouwen in Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. 

"Deze deal is heel belangrijk voor ons", aldus Sky Kurtz, medeoprichter en directeur van Pure Harvest. "We zijn dankbaar dat we mogen samenwerken met TSC, een marktleider die de waarde van een samenwerking tussen teler en retailer volledig omarmt, waardoor we samen de kwaliteit, de diversiteit en de smaak van groenten en fruit voor consumenten in Koeweit kunnen verbeteren."

Bezoekerscentrum
Pure Harvest zal met het geld dat met de deal gemoeid is ook een centrum ontwikkelingen waar klanten van TSC kunnen zien waar hun product vandaan komt en hoe het geteeld wordt. 

Voor meer informatie:
www.sultan-center.com
www.pureharvest.ae
www.wafra-kuwait.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven