Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anthony Lepage, Les Herbes du Roussillon:

“Het gedroogde kruidenseizoen gaat weer van start”

Met de komst van de herfst begint ook het gedroogde kruidenseizoen bij Les Herbes du Roussillon, teler van aromatische kruiden in het Franse Argelès sur Mer. Volgens Anthony Lepage, verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkelingen binnen het bedrijf, is de situatie op de markt erg gunstig. “Er is veel vraag naar Franse aromatische kruiden, zowel in Frankrijk als in het buitenland.”

De gedroogde kruiden van Herbes du Roussillon zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: in een mini-boeket genaamd ‘pot au feu', in een boeket genaamd ‘huilerie’, en in boeketten tijm/laurier of laurier of tijm van 20 gram en 30 gram. Op verzoek van bepaalde klanten maakt het bedrijf ook boeketten op maat.


Enkele mini-boeketten 'pot au feu'

Een boeket 'huilerie'

Alle boeketten zijn verkrijgbaar in de variant ‘conventioneel’ en de variant ‘biologisch’. Volgens Anthony blijft de vraag naar biologische kruiden sterk, maar is deze zich wel aan het stabiliseren. “De afgelopen jaren is de vraag sterk gestegen, maar we hebben de indruk dat de vraag naar biologische kruiden niet zo groot blijft. Waarschijnlijk komt dit door hogere prijzen.”

Opbrengst verdubbelen
Om aan de toenemende vraag naar gedroogde aromatische kruiden te kunnen voldoen, heeft het bedrijf onlangs nieuwe percelen aangekocht om de opbrengst binnen twee jaar mee te kunnen verdubbelen.

Omdat ze een paar jaar houdbaar zijn, is het veel eenvoudiger om gedroogde kruiden te exporteren dan verse kruiden. “Enkele van onze klanten exporteren gedroogde kruiden dus. De meeste van onze klanten zijn echter verpakkers die de kruiden enkel doorverkopen aan Franse supermarkten."

Les Herbes du Roussilon is GlobalGAP en IFS.Food gecertificeerd.

Momenteel concentreert Les Herbes du Roussillon zich op het aanpassen van de verpakkingen. “We zijn bezig met het sterk verminderen van plastic in verpakkingen en met het overstappen op recyclebare, ecologische, plasticvrije verpakkingen.”

Voor meer informatie:
Anthony Lepage
Les Herbes du Roussillon
Telefoonnummer: +33 (0)4 68 81 61 03
anthony@lesherbesduroussillon.com 
www.lesherbesduroussillon.com 

Publicatiedatum: