15 jaar Botanicoir

"Sinds 18 juli non-stop aan het leveren"

Het opbouwen van een voorraad voor substraatproductie is dit jaar geen sinecure vanwege het onvoorspelbare weer. Daarnaast zijn er dit jaar uiteraard ook nog andere uitdagingen geweest, vertelt Kalum Balasuriya, directeur van Botanicoir.

"Ondanks het feit dat we wekenlang niet effectief hebben kunnen werken, is het team in Sri Lanka nu zover dat ze de voorraadniveaus op orde hebben voor deze tijd van het jaar. Ze hebben hierbij hulp gehad van de droger, die ons normaal gesproken een groot voordeel biedt doordat materiaal kan drogen onder lastige weersomstandigheden."

Doordat ze eerder voorraad gingen opbouwen, was het een uitdaging om alle materialen ergens onder te brengen. "Ook al hebben we eerder dit jaar te maken gehad met een aantal onvermijdbare vertragingen, we hebben nu onze opslagcapaciteit vergroot, zodat we opgedroogd materiaal op kunnen slaan en we dit direct kunnen gebruiken in de productie."

Door deze uitdagingen met de voorraad vraagt Botanicoir regelmatig aan hun klanten of ze ruim op tijd kunnen aangeven wat ze nodig hebben en of ze waar mogelijk vroeger kunnen leveren. Op deze manier kan het bedrijf voorkomen dat er later in het seizoen vertragingen ontstaan."

"We waren ontzettend blij dat op 18 juli de eerste containers verscheept werden naar een Britse aardbeienteler. Vanaf dat moment zijn we non-stop aan het werk om ervoor te zorgen dat onze Britse en Noord-Europese klanten hun producten ruim op tijd ontvangen voor het teeltseizoen."

Met 15 jaar ervaring kijkt het team niet meer gek op van de uitdagingen die gepaard gaan met de internationale handel, het onvoorspelbare weer, veranderende plannen en de wereldwijde logistieke uitdagingen. Sinds kort kan de pandemie aan die lijst worden toegevoegd. 

"We kunnen zonder twijfel stellen dat we onze telers niet zouden kunnen ondersteunen op de huidige manier zonder de ongelooflijke inzet van onze partners. In het VK is dat Agrovista, in Polen is het Agronom, in de VS is het Doublethumb etc. Er zijn er te veel om ze allemaal bij naam te noemen, maar nu we onze 15e verjaardag hebben gevierd willen we een welgemeend bedankje sturen aan elke partner die ons in die 15 jaar heeft ondersteund. Zonder hen was het niet mogelijk geweest."

Voor meer informatie:
Botanicoir
info@botanicoir.com
www.botanicoir.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven