Chinese machinebouwer kijkt met multifunctionele snijmachine naar Europa en retail

Sinds de uitbraak van Covid-19 besteden consumenten nog meer aandacht aan voedselveiligheid. Tegelijkertijd is er ook een groeiende vraag naar vers gesneden groenten en fruit. Het versnijden van groenten en fruit is een belangrijke stap in de verwerking ervan.

Bij deze stap gaat het niet alleen om voedselveiligheid, maar de efficiëntie van de verwerking kan ook sterk worden verbeterd. Valencia, een woordvoerder van Ningbo Lueon Technologies Co, introduceerde onlangs de nieuwste groenten- en fruitsnijder van het bedrijf.

"In augustus hebben we het onderzoek en de ontwikkeling van een multifunctionele snijmachine voor een grote verscheidenheid aan groenten en fruit afgerond. Dit als antwoord op de vraag uit de markt naar een dergelijke machine. Onze snijmachine kan bijvoorbeeld sla, paprika's, tomaten, komkommers, uien, champignons, aardappelen, kiwi's, mango's en dragonfruit snijden."

Op de hoogste stand kan de snijmachine 400-800 kg per uur verwerken. "We gebruiken één van de vier verschillende soorten messen om de groente of het fruit in kwestie gemakkelijk en snel te snijden. De messen kunnen eenvoudig worden vervangen. Zo schakelt de machine snel tussen het snijden en versnipperen van groenten en fruit. De snijmachine is uitgerust met een touchscreen waarmee de snijbreedte kan worden ingesteld," legt Valencia uit.

Bovendien is de machine ontworpen om zo klein en licht mogelijk te zijn en kan hij makkelijk worden schoongemaakt. "Tegelijkertijd hebben we deze machine ook waterdicht gemaakt, zodat de machine goed blijft functioneren, zelfs in een vochtige werkomgeving die regelmatig wordt schoongespoten."

De machinebouwer levert vooral aan grote bedrijven zoals Starbucks. "Onze snijmachines produceren de nieuwe Starbucks fruitcups en we krijgen goede feedback uit de markt. Naast Starbucks en andere drankenfabrikanten werken we ook aan de uitbreiding van onze activiteiten met fastfoodketens als KFC en McDonald's," aldus Valencia.

Ningbo Lueon Technologies werd opgericht in 2003. "Wij leveren aan meer dan 210 bedrijven verwerkingsapparatuur en diensten. De vers gesneden groenten en fruit worden elke dag geleverd aan meer dan 8000 fastfoodrestaurants, waaronder KFC, McDonald's, Pizza Hut, Taco Bell, Dicos, Kung Fu en HaiDiLao Hotpot. We hopen onze retailkanalen verder uit te kunnen breiden en nog meer klanten te voorzien van hoogwaardige verwerkingsapparatuur. We willen onze markten verder uitbreiden en staan open voor nieuwe klanten in bijvoorbeeld Europa."

Voor meer informatie:
Valencia
Lueon Technologies Co., Ltd.
+86 (0) 574 65606120
valencia.yu@lueon.com
www.lueon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven