Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In crisissituaties zijn vertical farms makkelijker te verplaatsen dan een kas"

FarmBox Foods streeft ernaar om tegen het einde van 2020 de productie van containerteeltbedrijven aanzienlijk op te schalen. “We werken samen met een aantal partners buiten de particuliere sector, zoals ministeries van landbouw in West-Afrika. Er is een enorm potentieel om Afrikaanse landen te helpen zelfredzaam en zelfvoorzienend te worden'', zegt Jake Savageau, COO bij FarmBox Foods.

FarmBox Foods heeft patenten voor zijn verticale hydrocultuur- en champignonkwekerijen. “We proberen op de juiste manier te telen, niet alleen in termen van schaalvergroting, maar ook door onszelf te onderscheiden van de concurrentie, met logistiek als ons grootste focuspunt. De concurrentie richt zich niet op logistiek zoals wij, in termen van omgaan met overheden en het inzetten van onze teeltbedrijven over de hele wereld.

We bieden meerdere producten die grote populaties kunnen voeden met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. Met paddenstoelen diversifiëren we die visie omdat we de wereld niet alleen met bladgroenten kunnen voeden”, voegt Savageau toe. "Iedereen teelt groenten en haalt tientallen of honderden miljoenen euro's binnen, maar wat ik denk dat ze missen, is dat ze een volledige voedselzekerheidsentiteit worden."


Gastronomische champignons

Alternatieve energieoplossingen
Het bedrijf werkt ook aan zonne-energieoplossingen die uiteindelijk zullen worden gebruikt om hun teeltbedrijven off-grid te laten draaien. Er wordt ook gewerkt aan atmosferische wateropwekkingstechnologieën: een vertical farm gebruikt 11 tot 19 liter water per dag.

FarmBox Foods werkt samen met een bedrijf uit Denver dat microgrid-systemen ontwikkelt. "Als we met regeringen beginnen te werken, zullen ze niet één teeltbedrijf in een pakhuis of dorp plaatsen. Het zullen eerder 100 teeltbedrijven of meer zijn met een beperkte infrastructuur. Daarom willen we ervoor zorgen dat onze teeltbedrijven volledig geschikt zijn om off-grid te functioneren."

Het gaat niet om geld verdienen en geld inzamelen, het gaat om het voeden van de wereld. Het FarmBox Foods-team biedt uiteindelijk een oplossing voor een wereldwijd probleem. “We zijn niet de enige oplossing, maar ik denk dat we best een goede zijn. Ons systeem is zeer goed doordacht voor de eindgebruiker. We hebben de teeltbedrijven gebouwd om met zo min mogelijk arbeid de hoogste opbrengst mogelijk te generen”, merkt Savageau op.

Momenteel ontwikkelt FarmBox foods zijn derde product, een knolgewaskwekerij waarmee een geheel nieuwe groep gewassen op hun teeltbedrijven kan worden verbouwd.


Jake Savageau, COO van FarmBox Foods

Savageau vervolgt: “De champignonkwekerij is een beetje anders dan onze vorige ontwerpen, maar we hebben alles in slechts één container geregeld. Dus van begin tot eind hebben we alles wat nodig is om tot wel 180 kilo gastronomische champignons per week te produceren. Net als de vertical farm op substraat is deze inzetbaar bij nationale rampen of voedseltekorten. Kleine gecompartimentaliseerde systemen hebben voordelen, want wanneer de teler een grote kas heeft, is deze niet gemakkelijk te verplaatsen. Eilandstaten zijn bijzonder geschikt voor containerteelt omdat ze hun voedselvoorziening kunnen beheersen op een manier die voorheen ondenkbaar was."

Voor meer informatie:
Farmbox Foods
Jake Savageau, COO
jake@farmboxfoods.com 
www.farmboxfoods.com

Publicatiedatum: