"China is bezig met inhaalslag met dagelijks nieuwe LED-projecten"

Yujileds begon in 2006 met de voorlopers van de hedendaagse LED-belichting en levert inmiddels de modernste systemen. Daniel Han, international business development manager van Yujileds, vertelt dat het bedrijf ziet dat de grootste stijging in de vraag momenteel uit China komt.

"Onze grootste markten zijn echter nog altijd Amerika en Europa. In de westerse landen is LED beter ontwikkeld, zeker in de eerste fases. De ontwikkelingen op het gebied van technologie en economie gaan in China echter erg snel. En met de hoge bevolkingsdichtheid is er in China een groot potentieel voor tuinbouwbelichting. Daarom moeten we ons echt gaan richten op deze mogelijk enorme markt. China is bezig met een inhaalslag, we zien dagelijks innovatieve projecten," zegt Han. 

Han vertelt dat toen LED nog in de kinderschoenen stond en beperkt ontwikkeld was het bedrijf pure semiconductor-LEDS gebruikte, blauw en rood. Die zijn nodig voor de plant- en vruchtgroei in het effectieve bereik van de actieve fotosynthesestraling. Hij vervolgt: "De ontwikkeling van LED gaat echter snel en hetzelfde geldt voor het onderzoek naar het effect van belichting op gewassen. Het is gebleken dat het volledige spectrum, dat alle golflengtes op homogene wijze dekt, cruciaal wordt als het gewenste zonspectrum wordt gesimuleerd. LED komt daardoor extra in beeld." 

Continue verbeteringen
Han zegt dat Yujileds niet ophoudt met het verbeteren van de kosten/prestatie-verhouding van hun LED-verlichting. De belangrijkste factoren in het verbeteren van de efficiëntie hun LED's. "Voor led-die volgen we de nieuwste ontwikkelingen op de voet en voeren we elk (half) jaar verbeteringen door. Voor de fosfor hebben we het hoogste niveau van externe kwantumefficiëntie behaald met 86%, maar we proberen dit nog altijd jaarlijks met 1-2% te verbeteren. Daarom verbeteren we algehele efficiëntie van hetzelfde product elk jaar gemiddeld met 3-8%. Het is daarom in dit geval niet voldoende om alleen te kijken naar de relatieve energiekosten om de daadwerkelijke waarde ervan voor de sector te bepalen." 

De fosfor van Yuji is nog altijd van hoog niveau en het bedrijf produceert het product zelf. Hierdoor zijn ze gespecialiseerd in spectrumengineering. Het bedrijf heeft gediversifieerd met veel verschillende toepassingen die specifieke spectrumrecepten nodig hebben. Daarom zijn ze niet beperkt tot led-pakketten, maar is er een focus op integrale oplossingen waarmee klanten hun eindproducten kunnen produceren. 

Tuinbouwspectra
In de komende maanden gaat men door met eigen onderzoek naar het optimale spectrum voor tuinbouwbelichting. "Begin 2021 verwachten we de effectiviteit te verbeteren naar 3.0 μmol/J. Naast ons LED-pakket bieden we daarnaast ook belichtingsmodules voor eenvoudige installaties op basis van verschillende spectra. 

Uit onze eigen spectrumreis hieronder kunnen we ook de ontwikkeling van LED-verlichting in de hele wereld afleiden."

Yujileds is gespecialiseerd en gericht op spectrumtechnologie. Het bedrijf heeft verschillende spectra ontwikkeld voor de tuinbouwsector. Han wil daarvan twee specifieke spectra uitlichten:

  • De eerste is de Nourish-serie. Het dekt een PAR-bereik tussen 400nm-700nm en heeft een goede verdeling tussen het blauwe en rode licht. Het levert 0,47μmol/s PPF met de geoptimaliseerde led-die en heeft een effectiviteit van 2,7μmol/J. 
  • De tweede is de AP-serie die zonlicht nabootst met 98% overeenkomsten en een effectiviteit van 2,1μmol/J. Dit is volgens Han 'het beste wat iemand ooit heeft geproduceerd in het zonlichtspectrum, maar het behoudt de hoge effectiviteit zover we kunnen beoordelen op de markt.'

Voor meer informatie:
Yujileds
Daniel Han
daniel.han@yujigroup.com 
www.yujiintl.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven