Quatrino RZ

China, Zuid-Afrika en Europa volgen de VS met one-bite snackkomkommer

In 2017 introduceerde Rijk Zwaan Quatrino RZ, de eerste one-bite snackkomkommer. Reden voor het veredelingsbedrijf om terug in de tijd te gaan en vooruit te kijken met Mucci Farms, één van de eerste bedrijven die deze kleine komkommer omarmde.

Nieuwsgierig naar de achtergrond van dit product, vroegen we Gert-Jan Krook (Snack en Mini Cucumber Crop-coördinator) om er meer over te vertellen: “De one-bite is speciaal ontwikkeld als een makkelijk te pakken tussendoortje.”

René Aarts, Breeding Cucumber, vult aan: “We wilde iets nieuws creëren. In combinatie met het promoten van een gezondere manier van leven en tussendoortjes, kwamen we op het idee om een ​​komkommer zo klein te maken dat iedereen er eentje kan pakken en gemakkelijk onderweg op kan eten.”

Eén hap
Gert-Jan Krook vervolgt: “Op dit moment is Noord-Amerika de grootste markt voor dit hightech ras. China pikt de trend van gezonde tussendoortjes op en introduceert de one-bite ook. Net als Zuid-Afrika en enkele Europese landen.”

Ervaring klant Mucci Farm
"In 2018 begonnen we met het telen van de Quatrino RZ, die we op de markt brengen als CuteCumber Poppers™”, vertelt Guy Totaro, Manager Komkommerteelt bij Mucci Farms. “De plant is makkelijk te telen en is vergelijkbaar met andere rassen als het gaat om onderhoud. De smaak en textuur zijn uitstekend en komen overeen met onze huidige snackvariant. De enige uitdaging is arbeid vanwege het kleine product.”

Danny Mucci, Directeur Sales & Marketing bij Mucci Farms, vervolgt: “De aantrekkingskracht van dit product is enorm en het is verkrijgbaar bij verschillende grote supermarkten in Canada en de Verenigde Staten. Het is niet alleen een gezond tussendoortje, het is ook geweldig als aperitief tijdens feestjes.”

Mucci ontwikkelde een speciale website en onderstaande video om het publiek te informeren over het product CuteCumber Poppers. 

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan 
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven