Philip Van Overbeke, Aardbeien Van Overbeke

“Aardbeienprijzen van extreem laag naar erg duur”

Tholen – “Al sinds het begin van het aardbeienseizoen liggen de prijzen voor aardbeien op een hoog niveau. Echter twee weken geleden kwam er een flinke dip in de prijs en zakten de aardbeienprijzen naar minder dan een euro per kilo”, vertelt Philip Van Overbeke van Aardbeien Van Overbeke. “Deze extreme prijsdaling was het gevolg van de slechte kwaliteit aardbeien die er op de markt kwamen. De hittegolf van augustus had een flinke negatieve weerslag op de kwaliteit.

Inmiddels is de kwaliteit weer verbeterd en zijn de prijzen de lucht in geschoten. “Voor een kilo aardbeien krijgen we nu op de veiling  zo’n €7,50 per kilo. Dit geeft wel aan dat er veel vraag is naar aardbeien. In april zijn wij gestart en we zagen veel meer particuliere verkoop dan andere jaren. Aan het begin van het seizoen waren we bang dat de coronacrisis een negatieve uitwerking zou hebben op de markt, maar voor ons is het ontzettend meegevallen”, aldus Philip.

“De productie zal gedurende drie weken gelijk blijven, daarna stappen we weer over op de productie onder glas. Als die productie op gang komt, verwachten we weer een redelijk grote hoeveelheid aardbeien. Normaal zien we dat de vraag afneemt naarmate het seizoen vordert, maar we weten nog niet hoe het gaat lopen door corona”, zegt Philip. “Dit jaar is wel duidelijk geworden dat ook de droogte en de hitte invloed heeft op de aardbeienmarkt. Veel collega-telers hebben problemen met water gehad, waardoor er kwaliteits- en bewaringsproblemen ontstonden. Zelf heb ik genoeg water tot mijn beschikking gehad, maar ook mijn watervoorraad kan nu ook wel wat extra water gebruiken.”

Voor meer informatie:
Philip Van Overbeke
Aardbeien Van Overbeke
Bessemstraat 65
8790 Waregem (België)
+32 (0) 56 61 43 88
info@aardbeienvanoverbeke.be     
www.aardbeienvanoverbeke.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven