Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers en AGF-verwerkers zetten schouders onder 400 hectare AGF-centrum South Carolina

Agriculture Technology Campus, een joint venture-project tussen Mastronardi, Clear Water Farms, LiDestri Food and Drink (LiDestri) en GEM Opportunity Zone Fund, heeft plannen voor een modern, high tech teelt-, verpakkings- en distributiecomplex van 400 hectare in Hampton County, South Carolina. Met een gecombineerde investering van €265 mln worden naar verwachting de komende vijf jaar meer dan 1.500 nieuwe banen gecreëerd.

"Dit is een historische dag voor een regio met een rijke landbouwgeschiedenis", zei Zeb Portanova, CEO van GEM Opportunity Zone Fund bij de aankondiging. Alle partijen waren erg verheugd over de stimulering van de werkgelegenheid.

De telers uit Carolina zullen allemaal gebruik kunnen maken van het moderne pakstation, volgens Portanova. "Zo zal de plaatselijke consument in de buurtsupermarkt pesticidevrije, lokaal geteelde producten kunnen kopen."


 
David Enstandig, vicevoorzitter en algemeen adviseur bij Sunset Grown, vertegenwoordigde Mastronardi bij de aankondiging. Hij gaf aan uit te kijken naar samenwerken met GEM Opportunity Zone Fund, Clear Water Farms en LiDestri Food and Drink. Sunset gaat kasgroenten telen en Clear Water Farms bladgroenten zoals sla, rucola en kruiden zoals basilicum. 

"Met dit nieuwe geavanceerde complex combineren we teelt, verpakken en distributie en maken we South Carolina toonaangevend op het gebied van bedekte teelt”, aldus Jim Campbell, CEO van Clear Water Farms.


 
LiDestri, een verpakkingsbedrijf voor voedingsmiddelen, dranken en sterke dranken, neemt de leiding over het verwerkings- en pakstation in handen, waar zowel de eigen telers binnen het project als andere telers uit South Carolina met hun producten terecht kunnen voor de verwerking tot onder andere salsa en pesto. LiDestri neemt de verwerking, verpakking, verzending en andere logistieke behoeften van de Agriculture Technology Campus voor zijn rekening. 

De activiteiten zullen plaatsvinden op de Southern Carolina Industrial Campus in een Opportunity Zone, een programma gecreëerd door de Tax Cuts and Jobs Act van 2017, dat de economische ontwikkeling en de werkgelegenheid in economisch achtergestelde gemeenschappen stimuleert.

Het complex zal naar verwachting al in 2022 met zijn activiteiten van start gaan, maar pas in 2025 op volle toeren draaien.

Voor meer informatie:
Agriculture Technology Campus
agtechcampus.com

Publicatiedatum: