Nieuw blok voor paprikateelt laat teler 'droger en comfortabeler' telen

Saint-Gobain Cultilene introduceert een nieuw blok voor de paprikateelt: Dry Comfort. Een blok waarmee de teler droger en tegelijkertijd comfortabel kan telen. Dit garandeert volgens de ontwikkelaars een optimale stuurbaarheid en een goede wortelontwikkeling. 

Dry Comfort leent zich perfect voor een iets drogere teeltwijze. “Diverse paprikatelers ervaren ons Pc-blok als té nat. Daarom hebben we Dry Comfort ontwikkeld. Hiermee kunnen telers droog, maar ook comfortabel telen”, zegt Emiel Bronswijk, Product- en Applicatiespecialist Opkweek bij Cultilene.

Continu activiteit in blok
Het Dry Comfort-blok is minder nat dan het Pc-blok. De watervasthoudendheid van het Dry Comfort-blok wordt bepaald door de vezeldikte van het blok. “Wanneer het blok en de plant op de mat staan, behoudt het Dry Comfort-blok altijd voldoende water voor de aanmaak van nieuwe wortels”, zegt Bronswijk. “Tegelijkertijd is het watergehalte niet té hoog en is er sprake van genoeg zuurstof in het blok."

Dit verbetert volgens Bronswijk de stuurbaarheid en creëert continu activiteit in het blok. "Dat is positief voor de aanmaak van nieuwe wortels en zorgt voor een optimale beworteling door het blok. Ook verloopt de inworteling van plug naar blok en van blok naar mat uitermate soepel. Kortom: Dry Comfort staat garant voor een perfecte balans tussen water en zuurstof.”

Bronswijk benadrukt dat het feit dat Dry Comfort niet snel te nat wordt, vooral een voordeel is in de tweede helft van het paprikaseizoen. “Als de dagen korter en vochtiger worden, is het een uitdaging om een substraatblok voldoende droog te houden. Bij Dry Comfort is dit eenvoudiger. Voordeel is ook dat het Dry Comfort-blok aan de bovenkant droger is, waardoor bijvoorbeeld algen en de gevreesde sciaravliegen minder kans krijgen.”

Praktijkproeven
De genoemde voordelen kwamen ook naar voren in de praktijkproeven die sinds november vorig jaar zijn uitgevoerd met het Dry Comfort-blok. “Met Dry Comfort boeken telers niet alleen winst wat betreft wortelontwikkeling en zuurstofgehalte, maar behalen ze ook een goede productie. Kortom: dit blok is een grote stap voorwaarts voor de paprikateelt.”

Voor meer informatie:
Saint-Gobain Cultilene
info@cultilene.nl 
www.cultilene.com

Emiel Bronswijk
06-82752169
emiel.bronswijk@saint-gobain.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven