Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans bio-areaal benadert de 10%

Volgens voorlopige gegevens van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening bedroeg het bio-areaal in Spanje 2.355.000 hectare in 2019, 4,8% meer dan het jaar ervoor en goed voor 9,3% van het totale bruikbare landbouwareaal.

Volgens de gegevens wordt de helft van de bijna 2,4 miljoen hectare gebruikt voor grasland (+5,6%), een kwart voor eenjarige gewassen (+1,5%) en het andere kwart voor meerjarige gewassen (+6%).

Het totale aantal operatoren is met 6,4% gestegen tot 47.108 en groeit ook in alle categorieƫn: telers (+5,9%), verwerkende industrie (+13%) en handel (+24,8 %), waarbij vooral de groei van de retail opvalt (+37%). In Andalusiƫ waren er vorig jaar 16.450 bedrijven actief in de bio-economie, waarvan 15.097 telers.

De gemiddelde jaarlijkse groeitrend gedurende de afgelopen 5 jaar was 7,4% bij telers, 14% in de industrie en 27% in de handel van bio-producten.

Groenten en fruit
In de groenten- en fruitteelt steeg het areaal van volgende segmenten: knollen (+13%), peulen (+4,2%), fruitbomen (+9%), bananen (+25%), citrus (+19%) en zachtfruit (+10%). Alleen gewassen voor veevoeder daalden met 3,5%. Het areaal groenten en noten bleef min of meer gelijk. 

Het aantal bedrijven die als bio zijn geregistreerd steeg met 8,5% tot 9.635, waarvan 8.275 in de AGF-sector. Het merendeel daarvan richt zich op de verpakking en bewaring van groenten en fruit en op de verwerking tot sappen.

Bron: diariodesevilla.es

Publicatiedatum: