Unieke leslocaties voor Helicon studenten

Afmijnzaal FruitMasters ingezet als tijdelijke leslocatie

Studenten die teeltopleidingen volgen bij Helicon Geldermalsen kunnen vanaf 1 september 2020 terecht in de afmijnzaal van FruitMasters in Geldermalsen voor hun lessen. Vanwege de 1,5 meter afstandsregel die tussen studenten onderling en docenten gehanteerd dient te worden, is er in het schoolgebouw van Helicon Geldermalsen niet genoeg lesruimte beschikbaar om alle studenten te ontvangen. FruitMasters stelt haar afmijnzaal beschikbaar waar docenten hun lessen kunnen geven.


studenten MBO fruitopleiding Teelt & Tech. Staand op de bovenste rij van links naar rechts: Jan van Lavieren, Helicon vakgroep Teelt en Techniek, Mireille Gijsberts, programmamanager Fruit Tech Campus en Gerrit de Keizer docent Helicon.

‘Digitaal lesgeven wordt goed ontvangen, maar we geven er de voorkeur aan om de student zoveel mogelijk live te zien om het persoonlijke contact met hen niet te verliezen’, aldus teamleider Helicon Geldermalsen Mar-Jan van Galen. ‘We hebben ons bedrijvennetwerk benaderd met de vraag wie een grote ruimte beschikbaar waar lesgegeven kan worden.

FruitMasters gaf direct aan hun samenwerkingspartner en buurman Helicon te kunnen ondersteunen. De huidige teeltstudenten van Geldermalsen die dagelijks les volgen en de teeltstudenten die één keer in de week les hebben, mogen nu gebruik maken van de afmijnzaal bij FruitMasters om gezamenlijk onderwijs te volgen op 1,5 meter.

Een andere kennispartner die haar ruimte ter beschikking stelt voor de studenten is Agro de Arend uit Opheusden. En dankzij de Gemeente Geldermalsen kan Helicon ook met studenten terecht op het politiebureau.

Fruit Tech Campus
Begin dit jaar is de Fruit Tech Campus gelanceerd. De Fruit Tech Campus maakt werk van de vernieuwing van fruitonderwijs met als centrale thema’s teelt, data én techniek. Helicon is als één van de onderwijsinstellingen verbonden aan de Fruit Tech Campus en biedt de vernieuwde fruitopleiding mbo BBL Teelt & Tech aan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven