Red Sun Farms komt met nieuwe verpakking

Red Sun Farms is een hightech glastuinbouwbedrijf met teeltlocaties in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van komkommers, paprika's en tomaten en zorgt ook voor verpakken van het product. Daarvoor werden de afgelopen jaren al diverse recyclebare verpakkingen geïntroduceerd, waarvan SustainLabel! van Yerecic de nieuwste is.

Deze innovatieve door Yerecic ontwikkelde oplossing bestaat uit een wash-away-technologie en is goedgekeurd door de Association of Plastic Recyclers (APR). "Doordat het tijdens het wasproces eenvoudig van PET-vlokken te verwijderen is, kan SustainLabel! een positieve bijdrage leveren een de recyclagestroom door het vergroten van de beschikbaarheid van rPET voor voedselverpakkingen. Yerecic Label maakt eveneens gebruikt van 100% gerecyclede inhoud voor alle etiketteerrollen en streeft naar een PCR van 70%," zegt Elizabeth Yerecic van Yerecic Labels. 

De afgelopen zes jaar heeft Red Sun Farms ook al de onderstaande recyclebare verpakkingen ontwikkeld: 

  • Een paprikaverpakking van polypropyleen (PP) die recyclebaar is wanneer de stickers verwijderd worden.
  • Plastic punnets en clamshells voor snacktomaten die voor 60% tot 90% van gerecycled materiaal zijn gemaakt.
  • Zes jaar geleden introduceerde het bedrijf als eerste een verpakking (83 gram) voor biologische cherrytomaten van pulpvezel, een recyclebare en tevens composteerbare oplossing waarmee het plasticgebruik met wel 90% kan worden teruggedrongen. Deze verpakking werd in Berlijn in 2019 onderscheiden met de Innovation Award en de populariteit ervan neemt wereldwijd snel toe. Tot nu werd door het gebruik van deze verpakking het equivalent van 7,5 mln plastic units vermeden voor deze productcategorie. 
  • Vorig jaar maakte Red Sun Farms bekend dat het haar biologische paprika's, trostomaten en komkommers zou voorzien van een thuis composteerbaar PLU-label. Hierdoor kunnen consumenten de steel van de paprika en de PLU-sticker tegelijk thuis composteren.

Voor meer informatie:
Red Sun Farms
Tel: +1 519 733 3663
www.redsunfarms.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven