Team Bagua wint Urban Greenhouse Challenge 2

Afgelopen donderdag is de winnaar van de Urban Greenhouse Challenge bekend gemaakt. Na vele maanden van hard werken, waarin vanwege corona veel online moest worden uitgevoerd werd tijdens dee grote finale in Wageningen, die online werd uitgezonden, team Bagua als winnende team in de tweede editie van de challenge aangewezen. 

Partnerprijs
Voordat de grote winnaar bekend werd gemaakt, werd er nog een andere prijs uitgereikt: de partnerprijs. Elk partnerbedrijf van de challenge kon een of twee van hun favoriete teams nomineren, het team met de meeste stemmen zou de partnerprijs winnen. 

Ingrid Kortekaas van Codema, een van de partners van de Urban Greenhouse Challenge, nam het podium om de waarde van hun deelname te delen. "Het is waardevol om met studenten samen te werken. Ze zijn innovatief en bieden ons verschillende ideeën om samen te werken met voedselprogramma's," zei ze. "We hebben vooral veel geleerd van de open mindset van de teams. We denken vaak heel praktisch na en zien financiële of technische problemen, maar de studenten denken verder dan dat. In China is alles mogelijk, dus grenzeloze ideeën zijn daar heel bruikbaar."

Nadat er een open uitnodiging werd gedaan aan alle deelnemende studenten om zich aan te sluiten bij het team van Codema in China, kondigde Ingrid de winnaar aan van de partnerprijs: coexist, het bedrijf richt zich op het onderwijzen van de telers van de toekomst en lokale gemeenschappen. 

Van ontwerp naar realiteit
Op de ochtend van de grote finale werden de teams al flink met vragen bestookt door de juryleden in een 'Dragon's Den'. Ze moesten laatste vragen beantwoorden en hun concept presenteren aan de jury. Na een korte video met een samenvatting van die presentaties was het bijna tijd om te horen wie de winnaar was. 

Maar eerste belde Ren Xi, algemeen manager van Country Garden Agriculture vanuit China om de deelnemers toe te spreken. Country Garden Agriculture is een dochteronderneming van Country Garden Group, het grootste vastgoedbedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft interesse in urban farming als combinatie van tuinbouw en architectuur, legde Ren Xi uit. "We kijken uit naar de nieuwe, briljante ontwerpideeën om ons hierbij te helpen."

Toen hij werd gevraagd welk team hem in het bijzonder had geïnspireerd, vertelde hij dat team Bagua hem had verrast, omdat ze de filosofie van Tao in hun concept hadden verwerkt. Aan het eind van dit onderdeel had Ren Xi nog een leuke verrassing voor de teams. Alhoewel hij door Covid-19 niet persoonlijk langs kon komen, deed hij wel een uitnodiging aan de teams om hem op een later tijdstip te komen opzoeken en samen te werken met het ontwerpteam om dit concept werkelijkheid te laten worden. 

Top drie
Uiteindelijk kwam het moment waar iedereen op wachtte. Tiffany Tsui, voorzitter van de jury, werd naar het podium geroepen om de top drie aan te kondigen, in willekeurige volgorde: KASTeam Bagua, en TeAMSpirit.

Vertegenwoordigers van elk team deelden daarop kort hun visie op de toekomst van urban farming, waarna de grote winnaar bekend werd gemaakt: Team Bagua had de jury overtuigd met hun ontwerp, waarin balans een belangrijk onderdeel van hun concept was. Lees hier meer over het winnende concept van Team Bagua.

Voor meer informatie:
WUR Urban Greenhouse Challenge
studentchallenges@wur.nl
urbangreenhousechallenge.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven