Sukhdeep Sethi - AVI Global Plast:

"Consument koopt nu eerder verpakte dan losse AGF"

In India werd er in maart onverwacht een lockdown ingesteld en dit heeft op veel bedrijven in de AGF-sector grote impact gehad, vooral op druivenexporteurs, waarvoor het exportseizoen er op dat moment al voor twee derde op zat. 

AGF-verpakker AVI Global Plast, dat producten voor onder meer de druivensector verpakt, heeft zich goed weten te redden ondanks de moeilijke situatie.

"Er was sprake van een daling van de handel met ongeveer 20%. De daling kwam overeen met onze verwachtingen maar toch hebben we dit jaar 30% meer afgezet dan vorig seizoen," legt Sukhdeep Sethi uit, directeur van AVI Global Plast. 


Het lukte het bedrijf om door te gaan met haar productie en de export omdat haar producten als essentieel aangemerkt werden. Voor de Covid-pandemie was er overduidelijke sprake van een verschuiving van plastic naar andere materialen maar Sethi merkt dat de nadruk weer meer op verpakte producten is komen te liggen en aangezien de punnets van AVI Global gemaakt zijn van duurzaam en milieuvriendelijk  rPET staan consumenten er positiever tegenover.  

"Het gebruik van plastic is behoorlijk diep geworteld en over het algemeen biedt plastic ook veel voordelen. Het grootste nadeel is echter dat het milieuvervuilend is. Als we verder kijken, dan zien we dat het probleem vooral in het vervuilende aspect ligt. Dit dringt steeds verder door bij ons en daarom worden er pogingen ondernomen om een ecosysteem te ontwikkelen dat leidt tot een effectievere oplossing voor het milieuprobleem van consumentenafval. Zo recyclede AVI Global Plast een hoeveelheid consumentenafval gelijk  aan 111 mln PET-flessen." 

Zo lang men oog blijft houden voor het basisprobleem biedt plastic veel voordelen ten opzichte van andere alternatieven, aldus het bedrijf. "Wij zouden graag meer technologische vooruitgang zien op het gebied van plastics uit hernieuwbare bronnen, een beter inzamelsysteem, dat garandeert dat afvalplastic niet in het milieu terechtkomt.:"

Ook een beter ecosysteem voor het hergebruik van plastic of een efficiënte end of cycle-oplossing acht Sethi noodzakelijk. AVI Global Past zal zich richten op het leveren van efficiënte en voordelige oplossingen voor het reduceren van het plasticverbruik, want het verlagen van het plasticverbruik betekent ook een kostenbesparing, en dit alles zonder dat de voedselveiligheid van het product in het geding komt. 

"In een land als India heeft Covid-19 een verandering in het consumentengedrag teweeg gebracht. Consumenten kopen producten die voorheen vooral los werden gekocht nu eerder voorverpakt. Ook werden veel basisproducten online gekocht of via moderne retailkanalen die hun producten goed verpakken om de veiligheid ervan te kunnen waarborgen. Verpakkingen worden nu als noodzakelijk beschouwd en niet alleen als een kostenpost."


Voor meer informatie:
Ankit Bhargava
AVI Global Plast Pvt. Ltd.
Tel: +91 2239 559 393
Email: ankit@avigloplast.com   
www.avigloplast.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven