Glastuinbouw Nederland support First Lego League

Robotica in de glastuinbouw: wie de jeugd heeft…

De ontwikkeling gaat wellicht niet in alle deelsectoren even snel als gehoopt, maar dat robotisering steeds belangrijker wordt voor de glastuinbouw is een gegeven. Om die reden steunt Glastuinbouw Nederland de First Lego League, een internationale techniekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. De jongeren van vandaag zijn immers de technische ontwikkelaars van morgen. De 12e editie vindt op 6 februari 2021 onder andere plaats bij Priva in De Lier.
 
Door deelname aan de wedstrijd ontwikkelen de deelnemende kinderen hun vaardigheden en zijn ze op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. Het programma introduceert robotica in het onderwijs. Hierdoor krijgen kinderen te maken met innovatie, teamwork, programmeren en onderzoek doen en worden ze sneller digitaal wijs. De vaardigheden die zij opdoen zijn vaardigheden voor het leven.

Robots en glastuinbouw
Twee van de drie divisies vinden plaats bij Priva. Voor Glastuinbouw Nederland is het partnerschap een goede gelegenheid om de jongeren te wijzen op de mogelijkheden die ook de glastuinbouw heeft als het gaat om robotisering. Cijfers tonen aan dat bijna driekwart van eerdere deelnemers aan de First Lego League uiteindelijk kiezen voor een technische studie. Voor de toekomst van de glastuinbouw is het essentieel dat jongeren daarbij ook de technische ontwikkelingen in de glastuinbouw in het vizier hebben.

Drie divisies
De wedstrijden bestaan uit drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën. In de FLL Challenge doen kinderen van 9 t/m 15 jaar onderzoek naar het thema van het seizoen. Ze bedenken een oplossing en ontwerpen, bouwen en programmeren een eigen Lego-robot.
De FLL Explore is voor kids van 6 t/m 10 jaar. Zij onderzoeken, ontwerpen, bouwen en programmeren met Lego een oplossing voor een echt probleem uit de omgeving. Voor de jongste ontdekkers (4 t/m 6 jaar) is er de FLL Discover, een ontdekkingstocht met een model van Lego Duplo stenen.

First Lego League in getallen
De wedstrijd wordt georganiseerd in meer dan 110 landen, er worden wereldwijd 570.000 kinderen mee bereikt, waarvan 30.000 in Nederland. Cijfers van de eerste 11 edities laten zien dat 70 % van de deelnemers kiest voor een technische studie. Bij de vrouwelijke deelnemers is dat percentage 59%. Bovendien verbetert 95% van de deelnemers zijn of haar vaardigheden op gebied van teamwork en time management.

Het bezoeken van de First Lego League op zaterdag 6 februari is gratis. Vrijwilligers voor de functie van teamcoach, jurylid of scheidsrechter kunnen zich per mail aanmelden via fll@vanderkruit.nl.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven