Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationale Groenten- en Fruitdag op 14 oktober

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) roept woensdag 14 oktober 2020 uit tot Nationale Groente- en Fruitdag . Deze zal plaatsvinden tijdens de Dutch Food Week, het nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.

Midden in de Dutch Food Week wil het NAGF niet alleen praten over de consumptie van groenten en fruit maar vooral echt dóen. Op deze dag roepen we heel Nederland op om minimaal 250 gram groenten en 200 gram fruit te eten. Iedereen kan meedoen met een eigen invulling.

Thema: 'Groentefruitrijke' lunch
Het thema van deze eerste editie is 'Groentefruitrijke' lunch. Het lunchmoment biedt volop kansen om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen. Momenteel worden groenten vrijwel uitsluitend tijdens de avondmaaltijd genuttigd. Zo’n 85% van de groenten eten we ’s avonds en 9% tijdens de lunch. Maar de lunch leent zicht uitstekend voor groenten en fruit. Neem bijvoorbeeld lunchsalades, snackgroenten, fruitsalades of groenten en fruit als onderdeel van broodbeleg.

Op zoek naar partners
Het NAGF zoekt partners die samen met ons in actie willen komen op deze dag. Voor meer informatie, kijk op deze pagina of neem contact op met Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl)

Doe jij ook mee 14 oktober? 

Bron: NAGF

Publicatiedatum: