Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomabel-aardbeien voor jarige Will Tura

Met aardbeien is het altijd feest. Tomabel feliciteerde daarom Will Tura met de sappige zoetjes ter ere van zijn tachtigste verjaardag. De ‘keizer van het Vlaamse lied’ en Tomabel-aardbeien hebben trouwens een en ander gemeen.

Want zoals Will Tura al meer dan zes decennia aan de top staat van de Vlaamse showbizz, scoren Tomabel-aardbeien reeds bijna een kwarteeuw hoog in de hitparade van kwaliteitsfruit van Vlaamse bodem, laat REO Veiling in het opvallend bericht weten.

Tomabel-aardbeien zijn bovendien vitaminebommetjes, rijk aan vitamine C, en dus een vast ingrediënt voor een gezond en lang leven. Ook daarom liet Will Tura zich de verse Tomabel-aardbeien smaken.

De zoetjes met hun hartige vorm en frêle schoonheid inspireerden Will zelfs tot het zingen van een aangepaste versie van één van zijn grootste hits: “Mooi, ’t leven is mooi, zolang er muziek en kinderen en aardbeien zijn….”.



De Tomabel-aardbeien worden bijna jaarrond vermarkt door de REO Veiling te Roeselare. Vorig jaar voerden de aardbeientelers van de REO Veiling 5,75 miljoen kg aardbeien aan, terwijl dit in 2009 nog 2,84 miljoen kg was. Een verdubbeling in 10 jaar tijd.

De teelt van aardbeien breidde in West-Vlaanderen sterk uit dankzij de vakkennis van de telers, nieuwe rassen en innovatieve productietechnieken. Kortom, de aardbeienteelt in West-Vlaanderen getuigt van professionalisme en ook dit is een link met de rijke muziekcarrière van de jarige Will Tura, geboren en getogen West-Vlaming, zo besluit REO Veiling het bericht.

Publicatiedatum: