Greenyard: Omzetgroei 11,4% in Q1 door positieve corona-impact

Greenyards omzet van € 1.149,3 miljoen groeide in het eerste kwartaal van dit boekjaar met dubbele cijfers (+ 11,4%) ten opzichte van vorig jaar. De groei is voornamelijk te danken aan een sneller dan verwachte organische groei bij een groot deel van haar relaties, met focus op margeverbetering en winstgevendheid, alsook aan een positieve corona-impact op het volume binnen het Fresh-segment.

Volumestijging in Fresh zorgt voor meer dan € 100 miljoen extra omzet 
De sterke stijging van de verkochte volumes in het eerste kwartaal is voornamelijk te danken aan de verdere versterking van een groot deel van Greenyards commerciële langetermijnrelaties, naast een positieve impact van corona op de volumes in een periode waarin de buitenhuis-consumptie van groenten en fruit verschoof naar thuisconsumptie. De omzet van het Fresh-segment steeg in Q1 van € 849,4 miljoen vorig jaar naar € 959,0 miljoen (+ 12,9%).

Lichte stijging omzet Long Fresh ondanks negatieve corona-impact op het volume.
Ook het Long Fresh-segment groeide gestaag ondanks het deels wegvallen van volumes aan klanten in de foodservice en industrie door COVID-19. De omzet van het Long Fresh-segment steeg in Q1 van € 181,9 miljoen vorig jaar naar € 190,3 miljoen (+ 4,6%). 

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group   
www.greenyard.group  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven