Nordetect wint geldprijs in Priva-wedstrijd 'Horti Heroes'

Draagbare nutriëntensensor geeft teler veel sneller uitsluitsel

Nordetect, een beginnend biochemisch analysebedrijf dat lab-on-a-chipsystemen ontwikkeld, is eind augustus uitgeroepen tot winnaar van Priva's 'Horti Heroes' challenge voor hun draagbare voedingswaardesensor. Deze wedstrijd werd geleid door het Horticulture Innovation Lab van Priva (Phil) en werd georganiseerd om nieuwe technologieën in de tuinbouwsector te ontdekken en te presenteren. De winnaar kreeg een geldprijs en de mogelijkheid om een strategische samenwerking op te zetten met Priva. 

Nordetect richt zich op duurzaamheid en het ontwikkelen van technologieën om afval te verminderen en zakelijke resultaten in de tuinbouwsector te verbeteren. Daartoe heeft het een bedrijf een draagbaar apparaat gemaakt dat de voedingswaarde in de bodem, het water of het plantweefsel in een paar minuten kan meten. Met de informatie hieruit kan een kasteler ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheden dure meststoffen door de plant worden opgenomen om de kwaliteit en opbrengst te optimaliseren. Hierdoor gaat er ook veel minder verloren.

Duurzaamheid is ook een kernwaarde van Priva en dat in combinatie met de tijdige toegang tot informatie over het product van Nordetect biedt voordelen voor telers en hebben beide zeker bijgedragen aan het feit dat ze zijn uitgeroepen tot winnaar. 


Keenan Pinto

“Wacht, zei hij dat we hebben gewonnen? Ik stond perplex!" zei Keenan Pinto, directeur van Nordetect, nadat hij het nieuws te horen had gekregen. "De geldprijs is natuurlijk fantastisch, maar wat nog veel meer waarde heeft is de mogelijkheid voor een samenwerking met Priva, die marktleider is voor hoogwaardige producten, onze doelgroep.

De laatste tijd heeft Priva wat stof doen opwaaien in de medicinale cannabissector. Dat zijn gewassen die een verandering in voedingswaardes nodig hebben tussen de vegetatieve en generatieve fases...als je de bemesting goed doet, krijg je ook een significant hogere opbrengst en veel meer bloemen. We denken dus ook dat deze samenwerking niet alleen voordelig is voor ons, maar ook voor Priva en hun klanten."

Alhoewel het Horticulture Innovation Lab van Priva werd opgericht als interne start-up om geavanceerde oplossingen te ontdekken en te ontwikkelen, met een focus op kunstmatige intelligentie en machine learning, was een deel van de opdracht ook om samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven in de sector door middel van het 'Friends of Phil'-programma. Dat is gedeeltelijk ook hoe hun deelname aan de Horti Heroes Challenge is ontstaan.

“De concurrentie was sterk, maar de technologie van Nordetect is echt baanbrekend," zegt Alastair Monk, vicepresident van digitale diensten van Priva en voorzitter van de Phil-groep. "Telen in een kas gaat om precisie en nauwkeurige metingen die meteen beschikbaar zijn als je ze nodig hebt. Dat is cruciaal voor je succes. Nordetect bereikt hiermee in minuten waar telers normaal gesproken weken op moeten wachten omdat ze op laboratoriumtesten vertrouwen. Uiteindelijk was het besluit eenvoudig en we zijn erg blij dat we met Nordetect kunnen gaan samenwerken."

Voor meer informatie:
www.nordetect.com
www.priva.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven