Govert de Lorm teelt Hein RZ

"Dankzij resistentie voor TSWV-0 kan ik in Brakel paprika's blijven telen"

De familie van Govert de Lorm teelt al meer dan 35 jaar paprika’s. Hun bedrijf de Riviersprong telt twee locaties in Giessen en Brakel. In Brakel komt trips en ook TSWV veelvuldig voor. De teler koos daarom voor de resistente Hein RZ. Hij oogst de paprika’s groen. Rijk Zwaan Nederland vroeg hem naar zijn ervaringen.

Waarom Hein voor de groene oogst?
“Een ras moet passen bij de locatie. In Giessen hebben we bijvoorbeeld een wat lagere afdeling. Hier telen we Pursuit RZ. Dit ras is kort, een goede combinatie dus. In Brakel (3 ha) daarentegen past Hein beter. Voor het tweede jaar op rij oogsten we dit ras groen. De productie is hoog en de paprika’s mooi grof. De doorkleuring is wel een uitdaging, maar dat geldt voor alle groene rassen die momenteel op de markt zijn. We proberen zo frequent mogelijk rond te snijden en dat is werkbaar.”

Govert de Lorm

Hoe kijk je aan tegen TSWV?
"Dankzij Heins resistentie voor TSWV-0 kunnen we op deze locatie paprika’s blijven telen. Het is raar. In Giessen is er (nog) geen enkel probleem en hier in Brakel, hemelsbreed 4 km verder, is de druk erg hoog. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn. Daarom zit Hein al weer in de planning. We laten rond 10 november zaaien en planten dan begin januari.”

Wat is het grootste aandachtspunt van Hein?
“Onze ervaring is dat je bij groene paprika’s regelmaat moet proberen te houden. Dat is niet echt rasafhankelijk. Hein telen we daarom redelijk vlak qua temperatuur en op een snel niveau. Dit regime levert de beste resultaten op. Arbeidstechnisch is het ook een prettig gewas, niet te lang en makkelijk in balans. We hebben de teelt aardig onder de knie.”

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl    
www.rijkzwaan.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.