Flanders' FOOD

Praktijkgids in de maak voor advies onverpakte AGF

Flanders’ FOOD gaat een praktijkgids maken voor Vlaamse ondernemers uit de voedingssector, supermarkten, winkeliers en horeca die vanwege ‘smetvrees’ de verkoop van sommige onverpakte voedingswaren drastisch zagen dalen. Een multidisciplinair team van specialisten uit de voedings-, winkel & horeca meubel- en verpakkingsindustrie zal economisch haalbare, coronaveilige oplossingen zoeken in binnen- en buitenland.

Hoewel er geen bewijzen zijn dat COVID-19 kan worden overgedragen via het oppervlak van voeding zoals vers brood, groenten of fruit, hebben sommige consumenten angst om hierdoor besmet te raken en schakelen ze over op voorverpakte producten. In de horeca en dan vooral bij de zelfbedieningsrestaurants en op buffetten zijn er eveneens extra maatregelen om het mogelijke risico op besmetting via onverpakte voeding te minimaliseren.

Mogelijks kunnen nieuwe types van winkel- of horecameubelen of andere duurzame verpakkingen een oplossing bieden om verse, onverpakte producten op een veilige manier te kunnen blijven aanbieden. Tijdens dit onderzoek van Flanders' FOOD zal ook de consument nauw worden betrokken door middel van uitgebreide enquêtes.

Bron: Flanders' FOODPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven