Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Vermenigvuldigen door te delen staat hier hoog in het vaandel”

Aart van der Jagt switchte naar StC International

Tholen - Sinds mei 2020 is Aart van der Jagt, in de functie van Accountmanager, onderdeel van het team van StC International. Hij kwam over van Van Oers United De visie van het bedrijf om met haar succes een bijdrage te leveren aan een betere wereld sprak hem erg aan.

“Ik kende StC enigszins vanuit zakelijke contacten. Eind vorig jaar beluisterde ik een podcast over ondernemen van eigenaar Jan van der Kaden en zijn vrouw. Ik werd vooral enthousiast over hun visie op de bedrijfsvoering en wat ze vertelden over de cultuur binnen het bedrijf. Ergens sprak mij de kleinschaligheid ook wel aan. Gewoon een heel klein team, heel kort op de bal met elkaar, snel schakelen”, vertelt Aart. “Ik was niet op zoek naar een nieuwe functie. Eigenlijk ben ik vrij honkvast, maar na een aantal vrijblijvende gesprekken kreeg ik er een dusdanig goed gevoel bij, dat ik de overstap heb gemaakt.”

StC staat voor zaken doen direct met de bron: Source To Customer. Jaarrond belevert het bedrijf zowel de retailmarkt als de daghandel van verse groenten. Het jonge bedrijf, opgericht in 2016, bemiddelt tussen de vraag en het aanbod in de markt. Een team van 10 professionals met ruime ervaring in de AGF belevert jaarrond klanten wereldwijd.

“De visie van StC is om met haar succes een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Een verlengstuk hiervan is onze stichting die zich richt op armoedebestrijding door moeder en kind projecten te ondersteunen. Daarnaast is er een samenwerking met de lokale Voedselbanken om armoede in de regio tegen te gaan. De manier waarop we als bedrijf verantwoording nemen voor de maatschappij die breder is dan alleen de handel en de business vind ik mooi. Vermenigvuldigen door te delen staat hier echt hoog in het vaandel.”

Professionaliseren
Bij StC gaat Aart de sales verder professionaliseren. “Een transactie binnen de AGF-handel is niet zwart-wit, het is people’s business. Als de relatie en het vertrouwen niet goed zijn, houd je het niet lang uit. Klanten hebben veel keus bij wie ze inkopen. Prijs is altijd nog een van de belangrijkste drijfveren voor veel klanten. Als klein bedrijf zijn wij een interessante partij voor de daghandel en dat willen we ook blijven. Aan de andere kant kunnen wij ook continuïteit bieden wat een goede basis is voor de relatie met retail.”

Aart loopt al een tijd rond in de branche. Hij werkte 11 jaar als accountmanager bij The Greenery en de afgelopen 9 jaar in de sales bij Van Oers United. “Dat zijn teeltbedrijven die meer planmatig werken en daarbij afzet zoeken, StC is echt een handelsbedrijf. De ene dag staat de loods vol en de volgende dag is deze leeg en zien we wat de dag ons brengt. Die dynamiek in de handel trekt me erg aan. Het is niet voor niets dat ik dagelijks om half zes naast mijn bed sta en dat al 20 jaar volhoudt.”

Humor is belangrijk
De kleinschaligheid van StC International brengt nog meer dynamiek. “Binnen de grote bedrijven was er voor elk stukje in de keten wel een afdeling. Hier moet je heel allround acteren en van A tot Z je zaakjes regelen. Daardoor ken je alle ins en outs van de transactie. Die transparantie en de nauwe samenwerking binnen een klein team vind ik heel leuk. Er is niets wat je van mekaar niet meekrijgt of hoort, zodat je snel kan schakelen.”

Dat er lange dagen bij zijn, is Aart inmiddels ook wel gewend. “Gelukkig voel ik me al goed thuis. Humor is hier één van de belangrijkste factoren om met elkaar de dag door te komen, want als je 11 tot 12 uur bij elkaar op de lip zit zit, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het gezellig is”, besluit Aart. 

Dit artikel verscheen eerder in editie 7-8, 34e jaargang van vakblad AGF Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl

Voor meer informatie:
StC International
+31(0)174 75 29 50
www.stcint.eu
info@stcint.eu

Aart van der Jagt
aart@stcint.eu