Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luc van Wylick, Wymo Venlo:

“Stomen aarbeienbakken en -trays om herbesmetting te voorkomen”

Tholen - Het einde van het stomen van de aardbeienbakken is in zicht. Aardbeien worden binnenkort geplant. Voorafgaand aan het nieuwe plantseizoen moet alles spic en span gemaakt worden. Werken met schone materialen is dan belangrijk.

Luc van Wylick vanWymo Venlo: "Om rood wortelrot en herbesmetting met Phytophtera te voorkomen, moet je preventief bezig zijn. Als aardbeienteler moet je er eigenlijk alles aan doen om productieverliezen hierdoor te voorkomen. En dat kan. Gelukkig maar. Steeds meer telers maken gebruik van die mogelijkheid.”

Duitsland
Op dit moment stoomt Wymo Venlo aardbeienbakken en -trays rondom München. 780 km van huis weten de Duitse aardbeientelers Luc te vinden. Met zijn mobiele installatie gaat hij op pad richting Zuid-Duitsland. Luc lacht: "Ja, dat is best bijzonder. In de aardbeienteelt zie je ook wat de rest van de wereld doet. Kennis en kunde wordt bij voorkeur uit Nederland gehaald. Ik denk dat we met onze stoommethode wat effectiever zijn.”

De investering van vorig jaar is Luc goed bevallen. Dit voorjaar en zomer werd de nieuwe ketel met drie stuurassen voor het eerst en het bijbehorende aggregaat voor het eerst ingezet. “We werken nu nog effectiever.”

Frambozen
Luc lift met het stomen van bakken en trays mee op de trend dat er meer aardbeien geteeld worden. En dat ziet hij ook gebeuren voor ander zachtfruit. En dan met name de frambozen. De gebruikte potten zijn duur in aanschaf en door het stomen, en dus kunnen hergebruiken, van de potten kan de frambozenteler kosten besparen.

Voor meer informatie
Wymo Venlo BV
Luc van Wylick
06 – 5350 5974 
info@wymo.nl 
www.wymo.nl