Steve Graves, Fluence by Osram:

"Juist ook kansen voor LED in niet-traditionele teelten en teeltomgevingen"

“Vroeger waren telers ontevreden met de prestaties en reacties van de plant onder ledverlichting", vertelt Steve Graves van Fluence by Osram. Sindsdien heeft de combinatie van onderzoek en de enorme verbeteringen in lampen ertoe geleid dat telers met de juiste lichtspectrums hun opbrengsten kunnen verhogen en tegelijkertijd de plantkwaliteit kunnen verbeteren en de energiekosten kunnen verlagen, vertelt Steve in onderstaand verhaal.

De markt voor ledverlichting in de tuinbouwsector is enorm gegroeid sinds vanaf het moment dat Fluence in 2013 werd opgericht. "LED verbruikt tegenwoordig tot 40% minder energie dan andere systemen. Telers hebben dat ook ontdekt en zien nu dat het winstgevend is en ook mogelijk om goede planten mee te telen."

Onderzoek
Bij Fluence streven ze ernaar wereldwijd onderzoeken in te zetten en telers te helpen bij het verfijnen van hun belichtingsstrategieën en hen te helpen begrijpen hoe ze slimmer, efficiënter en met meer veerkracht kunnen telen in de veranderende voedselketen.

Het bedrijf heeft onlangs hun wereldwijde fotobiologie-onderzoeksprogramma's uitgebreid met studies naar meerdere hogedraadgewassen, bladgroenten en medische cannabis in de VS, Canada, Duitsland, België en Nederland.

“Onze hoofdonderzoeker merkte op in een recente publicatie: ‘ontdekken hoe we met ledtechnologie kunnen manipuleren biedt een wereld aan mogelijkheden voor ons als onderzoekers, maar uiteindelijk profiteren de telers ervan, die op zoek zijn naar aanpassingen voor hun teeltomgeving. Inzichten uit elk onderzoek zullen telers ondersteunen bij het begrip over de verschillende spectra en de impact ervan op de oogst en plantkwaliteit, inclusief factoren zoals voedingsstoffen, smaak en houdbaarheid’,” citeert Steve.

COVID-19
De coronapandemie heeft stevig benadrukt hoe belangrijk de wereldwijde, commerciële tuinbouwsector is. De onderbrekingen in de voedselketen hebben het gesprek over gewasproductie en zelfvoorziening op gang gebracht. Landen zijn nu meer dan ooit aan het nadenken over lokaal geteeld voedsel en bekijken hoe ze dichter bij huis producten kunnen inkopen en hoe ze jaarrond kunnen telen in diverse klimaten.

“Het is duidelijk dat COVID de digitalisering van een aantal sectoren heeft bespoedigd, maar de voedselzekerheid en zorgen rondom de veiligheid zijn de belangrijkste problemen die naar de oppervlakte zijn gekomen. We zien versnelde investeringen in een veerkrachtigere en duurzamere voedselketen, zodat lokale gemeenschappen worden ondersteund en zelfvoorzienend kunnen worden ondanks de gevolgen van de plotselinge wereldwijde gezondheidscrisis of geopolitieke gebeurtenissen. Telers krijgen de kans om hun bedrijf te versterken op basis van de vraag. Mensen over de hele wereld hebben nu gezien hoe een zwakke schakel in de voedselketen ook invloed kan hebben op hun persoonlijke leven.”

“Voor ons heeft de pandemie nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat we slimmer gaan samenwerken met onze telers bij het samenstellen van de optimale belichtingsstrategie voor hun omgevingen. Telers kunnen geen enkele cyclus missen. We moesten onze manier van communiceren virtualiseren en samenwerken met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun installaties naadloos plaatsvonden en hun faciliteiten optimaal werkten. We zijn er trots op dat we nog steeds geavanceerde oplossingen kunnen bieden aan telers over de hele wereld.”

Toekomst
Full LED wordt wereldwijd steeds populairder. Steve voorziet een markt waarin elke nieuwe faciliteit wordt uitgerust met ledtechnologie en waarin een groot deel van de huidige teeltomgevingen alsnog ledverlichting krijgen. “Telers zijn zich al bewust van de efficiëntie- en opbrengstvoordelen van ledverlichting en zullen dit gebruiken om de concurrentie aan te gaan met conventionele gewasproductiemethodes.”

“Door uit te zoeken hoe we ledtechnologie kunnen integreren met slimme en duurzame teeltinitiatieven kunnen we ook nieuwe teeltomgevingen zoals vertical of urban farming beoordelen.”

Steve is vooral enthousiast over telers die niet-traditionele gewassen onderzoeken in kasomgevingen. “Alhoewel telers de teelt van tomaten, komkommers en bladgroenten bijvoorbeeld perfectioneren, kan innovatie met andere gewassen, zoals aardbeien en blauwe bessen in een geavanceerde kas, kwaliteit en lokale geteelde producten op plaatsen brengen waar dat eerder niet mogelijk was vanwege het weer, klimaat of gebrek aan zonneschijn.”

Voor meer informatie:
Fluence by Osram

info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.