Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteit kasgroenten laatste weken 'vrij constant'

De kwaliteit van kasgroenten wil nog weleens variƫren, maar de laatste weken is de kwaliteit vrij constant. Zowel het uitstalleven als de kwaliteit is nog steeds prima en grote kwaliteitsproblemen ziet men bij het Kwaliteits-Controle-Bureau echter niet, zo deelt Frits van der Meulen in een column waarin hij verder voor op de uien ingaat.

Traditiegetrouw worden in juli de eerste Nederlandse uien geoogst en daarmee komt ook weer de export hiervan op gang. We kunnen met enige trots vermelden dat ons land een grote speler is op het gebied van export van uien naar landen over de hele wereld, schrijft Frits van der Meulen in zijn KCB-column. Dit is mede het resultaat van grote inspanning van de telers, handelsbedrijven, belangenorganisaties en de Nederlandse overheid die zich samen inzetten voor een toegankelijke internationale markt.

Bemonstering en perceelcontroles
Door het gunstige klimaat en ligging van Nederland zijn de uien die hier zijn gegroeid van een uitstekende kwaliteit. De kwaliteit, kleur en houdbaarheid staan niet ter discussie! Wel stellen diverse landen fytosanitaire eisen die vragen om extra inzet. Het KCB voert in opdracht van exporteurs zendingsinspecties uit. Dit betekent dat wij vooraf de voor export klaarstaande partij uien bemonsteren en naar een laboratorium sturen om vast te stellen dat de partij vrij is van ongewenste organismen, zoals bijvoorbeeld stengelaaltjes. Sommige landen stellen bij import ook eisen aan de teeltlocatie, zoals Indonesiƫ in het geval van uien. Het KCB verzorgt dan ook de perceelbemonstering, zodat kan worden aangetoond dat de teeltlocatie voldoet aan de fytosanitaire eisen.

Bron: KCB

Publicatiedatum: