Somalische studenten telen 'de zwaarste tomaat ooit' in Turkije

Ondanks de moeilijke omstandigheden door de wereldwijde coronapandemie konden Somalische studenten hun onderzoek naar telen op substraat voortzetten. Het onderzoek staat onder toezicht van professor Servet Varis van de afdeling Tuinbouw van de Namik Kemal University in het Turkse Tekirdag. Hieronder een foto-overzicht, met daarin ook de 'zwaarste tomaat ooit van Turkije'.

Abubakar Mohamud Osman deed een vergelijkend onderzoek tussen teelt en opbrengst van sla-cultivars, geteeld met verschillende soorten vloeibare voeding: perliet, ponza en kokosgruis.

Abdirizak Sh Mohamed Hassan bestudeerde het effect van verschillende wortelmedia en meststoffen op tomatencultivars die in een koude kas worden geteeld.

 

 

 

 

Mohamed Hussein Sanei bestudeerde het effect van het sproeien van verschillende doseringen calciumnitraat en calciumchloride op tomaten van cultivars geteeld in perliet in een koude kas, op toprot en vruchtscheuren.

 

 

 

Recordtomaat
Sanei, die de heirloom-vleestomaat cultivar Brandywine in perliet teelde, oogstte een tomaat met een gewicht van 1.130 gram. Dit was de zwaarste tomaat die ooit is geteeld in Turkije, waar de oude records in handen waren van professor Servet Varis, die in 2011 een 750 gram wegende tomaat teelde kweekte in Tekirdag, en teler Mesut Avci die een 1.100 gram wegende tomaat teelde in Bilecik.

Voor meer informatie:
Namik Kemal University
www.nku.edu.tr/en 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven