Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agtech startup iFarm haalt € 3,4 mln binnen voor geautomatiseerd indoor farming

iFarm, een startup die innovatieve oplossingen biedt voor de teelt van verse groenten, zachtfruit en groenten, heeft € 3,4 mln aan financiering binnengehaald. De investeringsronde werd geleid door Gagarin Capital, dat eerder in het project investeerde. Andere investeerders zijn onder meer Matrix Capital, Impulse VC, IMI.VC en verschillende 'business angels'.

Het bedrijf zal de financiering gebruiken om zijn iFarm Growtune technologieplatform te ontwikkelen dat het mogelijk maakt om meerdere soorten vertical farms te exploiteren en het aantal beschikbare planten voor de technologie van iFarm te verviervoudigen.

Bovendien zal iFarm zijn geautomatiseerde productielijnen optimaliseren om de arbeidskosten te verlagen en experimenten voltooien met het telen van aardbeien, cherrytomaatjes, paprika's, radijs en andere gewassen.



iFarm heeft voor 2020 meer dan 50 lopende projecten met klanten in Europa en het Midden-Oosten, waaronder een industriële vertical farm op basis van de technologie van iFarm die tegen het einde van het jaar in Finland zal worden geopend. De bouw ervan werd gefinancierd via het interne crowdfundingsplatform van het bedrijf.



"Investeerders kunnen deelnemen aan het wereldwijde netwerk van vertical farms en een rendement ontvangen dat ver boven de rentepercentages voor bankdeposito's ligt", zegt Alex Lyskovsky, medeoprichter en president van iFarm. "We hebben al een groep financiële partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van onze teeltbedrijven, en nu is er een directe mogelijkheid voor dit soort investeringen in Finland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Nederland, Rusland en de VAE."

Met iFarm's geautomatiseerde managementtechnologieën voor vertical farms  kunnen klanten bladgroenten, zachtfruit en groenten gaan telen in stedelijke omgevingen: van lege magazijnen en fabriekswinkels tot kelders en distributiecentra. De technologie is gebaseerd op o.a. machine learning, de gegevens over duizenden planten verzameld uit een gedistribueerd netwerk van teeltbedrijven en kennis van de sector.

Het iFarm Growtune-platform kan het gewicht van de plant, eventuele groeiafwijkingen of pathologieën bepalen en een systeem bouwen dat zelf de kwaliteitskenmerken van gewassen verbetert. Het geeft aanbevelingen aan het personeel van het teeltbedrijf en past de microklimaatinstellingen aan om betere resultaten te garanderen.



"De nieuwe investeringsronde brengt ons dichter bij ons doel - we zijn van plan om 1 mln m² aan vertical farms over de hele wereld te exploiteren met behulp van iFarm-technologie, en de technologie te leveren om in 2026 meer dan 500 gewassen te telen", aldus Max Chizhov, mede-oprichter en CEO van iFarm.

"De pandemie van 2020 bracht de problemen van het mondiale voedselsysteem aan het licht - voedselvoorziening, zaaien en oogsten werden over de hele wereld verstoord", zegt Mikhail Taver, Managing Partner bij Gagarin Capital. “iFarm hanteert een nieuwe benadering van de landbouw en biedt een geautomatiseerde oplossing om gewassen dicht bij de consument te telen en voedselzekerheid te garanderen. Wij geloven dat de toekomst van de voedselmarkt in moderne technologieën ligt en we zijn verheugd om het project te ondersteunen."



Voor meer informatie:
iFarm
ifarm.fi

Publicatiedatum: