Nieuwe modulaire 'plantenfabriek' brengt sla in recordtijd bij personeel

Indoor Vertical Farming is hot, maar er zijn maar weinig early adopters die winst maken. Urban Crop Solutions denkt hiervoor met hun nieuwe Modulex Plant Factory een oplossing voor te hebben. Op basis van de ervaringen en feedback van klanten eerdere producten van het Belgische bedrijf werd een nieuwe generatie 'plantenfabriek' vanaf de grond af aan ontworpen. Het bedrijf gelooft dat het een concept heeft ontwikkeld dat ‘gewoon logisch is’. 

'Schaalbaar, aanpasbaar en efficiënt'
De ModuleX kan worden geconfigureerd tussen 2 tot 64 teeltmodules, wat betekent dat de Plant Factory schaalbaar is. Eén teeltmodule bevat 86 m² teeltoppervlak en levert ongeveer 6.000 kg / jaar verse groenten op. Elke afzonderlijke module heeft een onafhankelijk klimaat- en voedingssysteem, waardoor de mix van gewassen kan worden aangepast aan de behoeften van de klant.

De basisprijs is volgens het bedrijf een 'in de sector relatief lage' CAPEX van € 1800 per vierkante meter, rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd. De arbeidskosten worden verlaagd door de geautomatiseerde ‘BenchCarousel’ die het gewas naar de arbeiders brengt i.p.v. andersom.

De ModuleX-8 heeft bijvoorbeeld 8 kweekmodules voor in totaal 688 m². De basisprijs is € 1.2 mln voor een productie van 44 ton Romainee sla / jaar. Voor middelgrote oplossingen onder de 5500 m² kweekoppervlak is dit momenteel waarschijnlijk de meest efficiënte oplossing op de markt, aldus het Belgische bedrijf.

Om gebruikers te helpen in hun 'indoor farming ontdekkingsreis' start Urban Crop Solutions ook een end-to-end ondersteuningsprogramma met een gratis haalbaarheidscalculator, technische ondersteuning, biologisch advies en contractonderzoek. Urban Crop Solutions ontwikkelde ook een coronaproof ondersteuningssysteem voor de training, installatie, startup en eerste oogstondersteuning van elke ModuleX Grow Module, wat nu allemaal op afstand kan gebeuren.


Arbeidsbesparing
Tom Debusschere, CEO van Urban Crop Solutions: “We hebben goed geluisterd naar de feedback van onze klanten en we hebben zo'n beetje overal verbeteringen gevonden. Maar de meest baanbrekende doorbraak was de uitvinding van de geautomatiseerde BenchCarousel. Deze nieuwe carrousel brengt elke bed naar keuze binnen 90 seconden naar de arbeiders toe. Het stelt ons ook in staat om een ​​teeltoppervlak van 86m² te plaatsen in een geïsoleerde vrachtcontainer van 12 meter, wat volgens ons een record in de sector is."

 

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
info@urbancropsolutions.com
urbancropsolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven