Ook op de Milieulijst 2021? Voorstel indienen kan tot 1 september

Tot 1 september 2020 kan het bedrijfsleven voorstellen indienen voor de nieuwe Milieulijst van 2021. Iedereen kan gewenste aanpassingen voor de Milieulijst doorgeven aan RVO. Dit is vooral interessant voor leveranciers van innovatieve milieutechnieken. Opname op de Milieulijst kan de marktintroductie van deze technieken versnellen.

Op de Milieulijst staan jaarlijks zo’n 350 innovatieve en milieuvriendelijke investeringen. Ondernemers kunnen fiscaal voordelig investeren via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). RVO past de Milieulijst jaarlijks aan.

Terugverdientijd en milieuvoordeel
De voorstellen toetst RVO aan een aantal criteria. Zo moet de techniek in voldoende mate milieuvoordeel opleveren en aansluiten bij de speerpunten uit het huidige milieubeleid. Dit beleid maakt dat ook technieken op het gebied van Circulaire Economie nadrukkelijk de aandacht krijgen.

Fiscaal voordeel
Via de MIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Tot 36 procent van de kosten van de milieu-investering mogen zij in mindering brengen op de fiscale winst. Met de Vamil kunnen bedrijven 75 procent van een investering op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert de fiscale winst en betalen bedrijven minder belasting in dat jaar. Dit levert voordeel op.

Bron: RVO.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven