Didier Algoet teelt groene paprika's:

"De omzet loopt gelijk aan vorig jaar, wel is de productie iets hoger"

Tholen - De grootste 'hoos' in de productie is achter de rug in de paprika's, maar het heeft de afgelopen tijd bij vlagen wel 'gehoosd', hemelwater welteverstaan. Dat deed het ook afgelopen dinsdag nog bij paprikateler Algoet-Geutjens in Duffel, waar de goten het vele water even niet konden verwerken. "Zonde van het water, maar gelukkig is het niet naar binnen geregend." 

Deze zomer nam Flandria, het kwaliteitslabel waaronder de teler afzet op veiling BelOrta, een kijkje in de kas bij teler Didier Algoet. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en teelt tegenwoordig op 2 hectare groene paprika's. Op 1 december werd geplant en eind oktober/begin november, als de productie ten einde loopt, heeft dat ongeveer 3,5 miljoen paprika's opgeleverd. 

Didier vertelt in bovenstaand filmpje o.a. over de inzet van een WKK. "In België waren wij in 1998 een van de eerste met zo'n systeem."

Ondanks hitte goede kwaliteit
Vorig week piekten de prijzen van de groene paprika. Dat kwam door een lager aanbod. Deze week is de productie weer iets aangetrokken, ziet Didier. "De grootste pieken in productie zijn inmiddels wel achter de rug en die gaan er ook niet meer komen."

De kwaliteit is ondertussen goed, ook van de nieuwe vruchten uit de nieuwste zetting tijdens de hitte. "Ik had wel een beetje schrik voor de zetting, maar de kwaliteit van de vruchten valt goed mee en is beter dan waarvoor ik even vreesde door de weersextremen."

Gelijk aan 2019
Met nog een goede zeven à acht weken te gaan alvorens Didier zijn kas weer leeg gaat ruimen voor een nieuwe teelt, gaat hij uit van een vergelijkbare omzet als vorig jaar. "Dit jaar lijkt qua omzet op dat van vorig jaar, wel met een iets hogere productie. We mogen dus niet klagen, zeker ook als je naar collega's in andere teelten kijkt waar het moeizamer gaat dit jaar."

Voor meer informatie:
Paprikabedrijf Algoet-Geutjens
Facebookpagina


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven