Van Tuijl gaat voor rechtstreekse verkoop van product op maat in zachtfruitmarkt

Tholen - Het zijn inmiddels bekende gezichten in het zachtfruitwereldje, de mannen van Van Tuijl. Toch is het bedrijf nog een relatief jonge speler in de zachtfruitmarkt. Dat neemt niet weg dat men inmiddels klantspecifiek spuit-gietproducten maakt voor telers die men ook rechtstreeks verkoopt. "Ons nieuwe Cash & Carry pand pal naast de A15 in Opheusden is hier helemaal op ingericht", vertelt Frits van Duijn, een van de accountmanagers.

De afgelopen jaren werden door Van Tuijl de eerste stappen gezet in de aardbeienteelt. Inmiddels trekt men het breder en zet men met een compleet pakket aan bakken, potten en andere teeltbenodigdheden ook in op bijvoorbeeld frambozenteelt. "Speciaal voor deze markt hebben we twee nieuwe bakken ontwikkeld, allebei met een hoge voet. De ene pot is vierkant, heeft een inhoud van 4,7 liter en de andere pot is rond en heeft een inhoud van 2,3 liter."

Foto rechts: Frits van Duijn op de Aardbeien Demodag 2019


De nieuwe producten staan, samen met het bestaande assortiment in de nieuwe zachtfruitbrochure. Bekijk de hele brochure hier.

Hoge voet
Door de speciaal ontwikkelde hoge voet (maximaal 2,5 centimeter hoog) zijn de twee nieuwe potten goed nestbaar en bovendien groeien de wortels minder snel vast in de bodem. "Nu zie je zeker in de frambozen dat telers meerdere keren per teeltseizoen de potten los moeten trekken. Met een hogere voet wordt dat voorkomen en dat scheelt arbeid. Daarbovenop zakken de potten bij stapelen een stuk in elkaar en dat levert dan weer een ruimtebesparing op die ook een besparing in transport oplevert."

Aanbod kan nog veel diverser
De uitdaging volgens Frits is om in de groeiende en sterk ontwikkelende zachtfruitmarkt voor klantspecifieke vragen een oplossing te bieden. "Het aanbod aan potten en bakken is nog lang niet zo divers als in bijvoorbeeld de sierteelt, terwijl je wel ziet dat telers voor hun specifieke situatie speciale wensen hebben.

Zo zie je dat frambozentelers bijvoorbeeld overstappen van telen met potten op trays naar potten met een hoge voet. Door zelf te produceren, kunnen wij hier met ons spuit-giet-assortiment op inspelen, terwijl wij door nauwe banden met partners ook rechtstreeks thermovorm producten kunnen leveren."

Papieren plugs
Met de bakken en potten, en andere teeltbenodigdheden - "als het moet kunnen wij ook substraat leveren" - beleverd Van Tuijl productietelers, maar er is ook aandacht voor opkweek. Nu nog voornamelijk een aangelegenheid voor opkweekbedrijven, maar ook de grotere telers kiezen inmiddels voor zelf werken met pluggen, ziet Frits.

"De eerste telers hebben hiervoor inmiddels PlantPaper-machines aangeschaft. PlantPaper zijn papieren plugs van honderd procent biologisch afbreekbaar papier. Wij exclusief dealer van dit product in de Benelux. Er worden hele goede resultaten mee behaald.

Een groot voordeel is wortelvorming direct in het hoesje plaatsvindt, waardoor het verplanten makkelijker is dan vanuit trays. Wij geven telers ook de mogelijkheid kant-en-klare paperpots in trays met het substraat van de telers keuze bij ons te bestellen via ons vulbedrijf Bioplug."

Bij de teler langs
De komende tijd gaan de mannen van Van Tuijl met de nieuwe brochure op pad. "Het zal een flinke uitdaging worden, maar ons doel is om de brochure bij alle kwekers ook persoonlijk langs te brengen. Dat geeft ons direct te kans om te horen welke wensen er zijn om nieuwe klantspecifieke producten te ontwikkelen. De zachtfruitmarkt, ook internationaal, is immers volop in ontwikkeling. Er staat nog veel te gebeuren, daarvan ben ik overtuigd."

De nieuwe producten staan, samen met het bestaande assortiment in de nieuwe zachtfruitbrochure. Bekijk de brochure hier.

Voor meer informatie:
Van Tuijl
www.vth.nl 
info@vth.nl  

Frits van Duijn
frits@vth.nl 
06-57351255


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.