Gerrit van Gelder:

"De kracht van Van Gelder is dat we dergelijke crisissen kunnen opvangen"

Tholen - Toen op 15 maart de horecadeuren sloten, stond bij Van Gelder groente en fruit de wereld behoorlijk op zijn kop. "Inmiddels is de markt aardig aangetrokken, maar het jaar valt niet meer goed te maken,” vertelt algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Wel zien we dat de cateringtak nog steeds enorm achter blijft, die krijgen de grootste klappen. Maar ook de evenementenbranche ligt nog helemaal plat. Dat scheelt ons tonnen aan omzet, maar wij leven vooral erg mee met onze klanten die het erg zwaar hebben."

"Bij andere sectoren zien we het wel weer aantrekken, zo zijn restaurants langzaam uit het dal gekropen. In het noorden van het land, maar ook in Zeeland verkopen we deze zomer bijvoorbeeld meer dan vorig jaar. Daaruit blijkt wel dat mensen vrij massaal binnen Nederland op vakantie gaan", constateert Gerrit.


Alle medewerkers van Van Gelder zijn inmiddels weer aan het werk, al zorgt ook dat voor de nodige hoofdbrekens. “Normaal beginnen we in april met de planning van de zomervakantie. Dit was nu niet mogelijk waardoor we innovatief moeten zijn om elke dag weer voldoende mensen te hebben staan. Gelukkig hebben we de afgelopen periode geleerd om met uitdagingen om te gaan”, zegt de algemeen directeur met een knipoog.

De onzekerheid over de Corona-crisis blijft gewoon aanwezig. "Wij zijn wel klaar met Corona, maar het virus is dat nog niet met ons. We blijven daarom alert, al zou ik niet weten wat we bij een mogelijke tweede golf anders zouden doen. Wel geloof ik dat de aanpak veel meer lokaal zal zijn. Ik zie niet meer gebeuren dat Nederland opnieuw helemaal platgelegd wordt", aldus Gerrit.

De Corona-crisis ten spijt, Van Gelder ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "De kracht van Van Gelder is dat we dergelijke crisissen kunnen opvangen. Dat heb ik vanuit het verleden wel meegekregen. Wij hebben gelukkig alles onder controle. Zo is de gehele automatisering in het nieuwe pand (30.000 m2) operationeel. Hiermee hebben we een operatie draaien die uniek is in de markt. We zien de toekomst heel rooskleurig in!"

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk,
Tel: 06 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl 
www.vangeldernederland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven