Glastuinbouw gaat profiteren van noodweer China

De recente aanhoudende zware regenval in de Yangtze-rivier in Zuid-China heeft tot ernstige in de land- en tuinbouwregio geleid. Volgens gegevens van het Department of Market and Information Technology van het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken van China zijn als gevolg van de zware regenval in het zuiden en de gevolgen daarvan op de belangrijkste teeltgebieden voor zomergroenten in het noorden, de groenteprijzen gestegen nadat ze drie maanden achtereen daalden.

In totaal is € 2,6 mln toegewezen voor rampenhulp in de landbouwproductie ter ondersteuning van het herstel van de teelt in de zuidelijke provincies na de ramp, het herstellen van door de overstroming beschadigde landbouwfaciliteiten en de ontwikkeling van glastuinbouwfaciliteiten. 

Een van de National Key Investment Projects werd ontworpen en gebouwd door turnkey kassenbouwer Kingpeng Group. Het gaat om Nanjing Agricultural Innovation Incubation and Exhibition Base, een intelligente multispan foliekas die is uitgerust met zowel binnen- als buitenzonwering, dakventilatie, koel- en klimaatbeheersingssysteem. Dit is een belangrijk project dat gaat worden gebruikt als R&D-basis voor groenten, fruit en andere gewassen.

Frank Zhang, de ingenieur van het project: "Vanwege de invloed van de overstroming zijn de werkomstandigheden ter plaatse erg moeilijk met alles onder water en een dagtemperatuur van 38 graden. De bouw wordt sterk beïnvloed." Het is een veelvoorkomend probleem bij de kasprojecten in Zuid- en Oost-China.

Kingpeng heeft turnkey kassenbouwer met ruime internationale ervaring in meer dan 60 landen passende aanpassingen aan het bouwplan doorgevoerd. "Onze arbeiders zijn bezig om de bouwperiode in te halen om regenbescherming en ventilatie toe te voegen om het land te helpen drogen, enz. En we streven ernaar om het landbouwpark op te leveren volgens het oorspronkelijke plan. De belangrijkste frameconstructie is bijna klaar."

De Chinese regering stimuleert stabiele productie van lokale groenten in een 'National Vegetable Baskets Project' waardoor de verwachting is dat de glastuinbouwsector na de hevige regen als kool zal gaan groeien. 

Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Agriculture Corporation
info@chinakingpeng.com

www.kingpengintl.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven