Nic Jooste start adviesbureau voor de AGF-sector

Op 1 juli is Nic Jooste (gedurende de afgelopen 20 jaar Directeur Duurzaamheid, Marketing en Communicatie van Cool Fresh International) gestart met een nieuw en voor AGF uniek adviesbureau. ‘NJ Immersed’ specialiseert zich in het ondersteunen van specifiek AGF-ondernemingen die duurzaamheid in willen zetten als vast onderdeel van hun commerciële- en marketingstrategie.  

Jooste: “Ik heb de afgelopen 25 jaar gezien hoe duurzaamheid een steeds belangrijkere rol is gaan spelen in de wereld van groenten en fruit. Helaas is dit onderwerp onnodig academisch en complex gemaakt. Dit betekent dat ondernemers niet altijd weten hoe met de uitdaging van duurzaamheid om te gaan. Met mijn ervaring in de frontlinie van AGF ben ik in staat om duurzaamheid, marketing en communicatie in de commerciële strategie van een onderneming te integreren. Ik doe het op een zeer praktische wijze dat leidt tot een businessmodel waarvan de onderneming echt beter wordt”.

Volgens Jooste was het vroeger ‘not done’ om over je eigen goede daden te praten. In de moderne gedachtegang moet er juist over worden gecommuniceerd. De nieuwe generatie consumenten eist immers transparantie. “Duurzaamheid in isolatie (dus zonder marketing- en communicatiecomponenten) is een gemiste kans. Ik heb in het verleden aangetoond dat een geïntegreerde aanpak in duurzaamheid tot commercieel succes leidt. Het is nu fantastisch om op basis van mijn praktische ervaring met ondernemers op een ontdekkingsreis te gaan en ze te helpen met het geven van een duurzaam gezicht aan hun ondernemingen”, aldus Jooste.   

Samen met zijn creatieve designpartner creëert Jooste ook (duurzame) AGF-merken en bedenkt en bouwt hij maatwerk websites. Daarnaast biedt hij een volledig pakket aan communicatieoplossingen zoals het samenstellen van rapporten, presentaties en persberichten. Omdat veel AGF-ondernemingen niet een fulltime specialist op het gebied van duurzaamheid, communicatie en marketing in dienst willen hebben, werkt Jooste ook op interim-basis voor een beperkte aantal klanten.

Volgens Jooste is het verspillen van geld even slecht als het verspillen van voedsel. “Omdat ik geen groot kantoor en dure medewerkers heb, kan ik mijn tarieven ook echt superscherp houden. Ondernemers zullen blij worden van mijn tarieven en mijn werkwijze: snel, eerlijk, duidelijk en flexibel”.

Voor meer informatie:
Nic Jooste
NJ Immersed
Mobiel: 0654 906 742
E-mail: nic@njimmersed.nl 
www.njimmersed.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven