De teeltwissel: tijd om schoon te maken

Voor telers is het tijd voor de teeltwissel. De teeltwissel is nodig en zeer belangrijk om ziekten en plagen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de benodigde voedingsstoffen in de bodem aanwezig zijn.

Tijdens de teeltwissel worden oude planten uit kassen verwijderd en wordt de kas gedesinfecteerd en volledig schoongemaakt. Het is belangrijk om goed voorbereid deze periode in te gaan en dus biedt Steenks Service telers hiervoor graag machines en diensten aan.

Die machines - met name buisrailwagens en reinigingsmachines zijn tijdens de teeltwissel in trek - kunnen telers huren. "Dit is handig wanneer telers een bepaalde machine niet het gehele jaar door nodig hebben, maar bijvoorbeeld alleen tijdens de teeltwissel. Op deze manier hebben zij geen hoge aanschafkosten en geen extra kosten voor het onderhoud van de machine. Uiteraard worden de machines altijd gebruiksklaar afgeleverd, zodat telers direct aan de slag kunnen gaan."

Ontsmetstraat
Hygiƫne is vooral nu belangrijker dan ooit, meent Steenks. Daarom wijst men graag op de eigen Steenks Service ontsmetstraat. Daarmee wordt de kans op binnendringende ziekten in de kas geminimaliseerd. "Doordat de poort pas ontgrendeld wordt wanneer met de handen twee knoppen in de ontsmetbak tegelijk worden ingedrukt, worden de handen automatisch gereinigd. Tevens reinigt deze desinfectiepoort tegelijkertijd de schoenzolen."

Voor meer informatie:
Steenks Service
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven