Bayer gaat zelf telen in vertical farm met eigen start-upbedrijf Unfold

Bayer gaat zich als veredelingsbedrijf en gewasbeschermingsproducent voor het eerst zelf wagen aan vertical farming. Samen met haar grootaandeelhouder, het staatsfonds van Singapore Temasek, wil Bayer starten met het telen van groenten en fruit op meerdere verdiepingen. Er zal in totaal 30 miljoen Amerikaanse dollar in de joint venture met de naam 'Unfold' geïnvesteerd worden, kondigden de bedrijven onlangs aan.

"Eén van de grote vragen van deze tijd is hoe we de groeiende bevolking kunnen voeden met de beschikbare land- en tuinbouwgrond. Wij zijn er sterk van overtuigd dat we daarbij zijn aangewezen op moderne technologische ontwikkelingen en vertical farming is er daar één van", zegt Jürgen Eckhardt, die als leider van Bayer's investeringsbedrijf Leaps bij het project betrokken is.

Tuinbouw in de stad als miljardenmarkt van de toekomst
De markt voor vertical farming is nog jong, maar geldt in ieder geval in investeerderskringen als zeer veelbelovend. Bayer-manager Jürgen baseert zich hierbij onder meer op een prognose van de investmentbank Barclays, die uitgaat van een mondiaal marktpotentieel van tot wel 50 miljard Amerikaanse dollar. Eigen cijfers heeft het farmaconcern tot nu toe nog niet gegeven.

Unfold wil uitgangsmateriaal optimaliseren voor vertical farming
Unfold begeeft zich daarmee op een terrein waar de eerste, grote spelers al gevestigd zijn. 

Unfold wil zich van de concurrentie onderscheiden door middel van een duidelijke focus op nieuwe rassen die speciaal ontwikkeld zijn voor de meerlagenteelt. Daarbij moet ook de expertise van Bayer en Temasek helpen: Bayer heeft bepaalde rechten aan het portfolio voor uitgangsmateriaal overgedragen aan het start-upbedrijf, terwijl Temasek al in meerdere verticale farms geïnvesteerd heeft die potentiële klanten zouden kunnen worden.

"We zullen met sla, spinazie, komkommers, paprika's en tomaten beginnen en later ook andere groenten- en fruitsoorten. Het doel is om een uitstekende smaak en betere voedingswaarden te bereiken. Tegelijkertijd gaat het ook om het milieuaspect," zegt Bayer-manager Jürgen.

Voor meer informatie:
www.bayer.com 
www.leaps.bayer.com 
www.temasek.com.sg 
www.unfold.ag    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven