Geen meststofmengsel zónder eerst uitgebreid testen

“Alles wat wij in een oplossing mengen, wordt door de planten gebruikt", vertelt Sandra Jovasevic van Plant-Prod, meststoffenproducent. "Daarom worden er strenge controles uitgeoefend op grondstoffen om ervoor te zorgen dat die niet verontreinigd zijn."

Wereldwijd
Plant-Prod bestaat al sinds 1945. In de jaren ’80 begonnen ze met de verkoop van hun in water oplosbare meststoffen in Europa. Die worden nu wereldwijd geleverd. De primaire productiefaciliteit ligt in Brampton, Ontario, Canada, waar ze volledige controle hebben over alle aspecten van de productie. Meststofmengsels kunnen gratis worden aangepast voor specifieke gewassen of eisen van telers. “We kunnen snel datgene maken wat de teler nodig heeft.”Producten
“We vragen telers tegen welke problemen zij aanlopen en kijken dan hoe we die problemen kunnen oplossen voor hen.” Sommige telers hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om een tweetanksysteem te beheren en daarom hebben we de Duo Bag ontwikkeld. Deze heeft kleine compartimenten aan de binnenkant, waardoor normaal incompatibele stoffen in één zak en één tank gecombineerd kunnen worden.

Vier jaar geleden introduceerde Plant-Prod een MJ-lijn voor cannabistelers. Dit wordt nu in heel Noord-Amerika gebruikt en er is ook in Europa interesse voor. De lijn werd ontwikkeld op basis van jaren ervaring in het werken met cannabistelers. Voor deze telers is de zuiverheid van hun toegevoegde stoffen enorm belangrijk. "Dat begrijpen wij en dus bieden wij op verzoek specifieke analysecertificaten en inzicht in testresultaten op zware metalen."

Testen, testen, testen
Wanneer Plant-Prod overweegt om een nieuw ingrediënt toe te voegen aan hun productie, wordt de stof eerst maandenlang getest. “Je weet nooit of er iets verborgen zit in de ingrediënten en de kwaliteit van de productie is veelzeggend.”

De bron van hun ingrediënten is het allerbelangrijkst, daarom heeft Plant Prod langlopende relaties met diverse internationale leveranciers. "Wij kennen de daadwerkelijke bron van de stoffen die in onze meststofmengels gaan. Als je niet weet waar je ingrediënten vandaan komen, dan kun je tegen drie problemen aanlopen: besmettingsproblemen die een negatieve invloed hebben op de plant, problemen die je systeem vervuilen en verstoppen en onzuiverheidsproblemen, waardoor je betaalt voor stoffen die door je planten niet worden opgenomen.”

Daarom biedt Plant-Prod ook technische ondersteuning en willen ze eenvoudig bereikbaar zijn voor telers. Ze willen telers graag goed op weg helpen, zodat ze efficiënt kunnen telen.

Feedback van klanten
Plant-Prod is erg blij met de relaties met hun klanten. “Het is eenvoudig om producten te verkopen, maar we vinden het belangrijk om meer te doen dan dat.”

Het bedrijf heeft een uitgebreid distributienetwerk over de hele wereld. Door dat netwerk kwam Sanda in contact met Amos Bassi, die voor een Italiaans bedrijf werkte die hun producten gebruikt. Amos is later naar Ontario verhuisd, waar hij nu werkt voor Roelands Plant Farms en nog altijd de meststoffen van Plant-Prod gebruikt.

Roelands Plant Farms is een plantvermeerderaar en produceert op 6 hectare planten voor de VS en Canada. Ook hebben ze planten geleverd aan het Guggenheim-museum voor gebruik bij tentoonstellingen. “Ik gebruik graag de producten van Plant-Prod,” zegt Amos. “Toen ik in Italië werkte, gebruikten we ze ook.”

Bij Roelands Plant Farms worden de producten van Plant-Prod gebruikt voor onder andere komkommer en watermeloen. “We kiezen eerst de juiste bodemsamenstelling en daarna voegen we op het juiste moment meststoffen toe in de juiste doseringen.”

“We hebben regelmatig contact met Plant-Prod, ze staan altijd voor je klaar en je kunt altijd contact met ze opnemen. Als ze extra informatie hebben, nemen ze contact met je op om te zien of ze je kunnen ondersteunen in je teeltstrategie. Onze klanten zijn erg tevreden met de planten en zijn vaak verrast door de kwaliteit.”

Bij Roelands Plant Farms gebruiken ze de meststoffen met een Dosatron of ze voegen ze toe in het irrigatiewater als een precieze dosering nodig is.

Voor meer informatie:
Plant-Prod

www.PlantProd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven