Finka en Equilibrium gaan samen voor 80 hectare groei

Finka en Equilibrium Capital Group hebben onlangs een strategische samenwerking aangekondigd die gestalte krijgt in uitbreiding van de het glastuinbouwareaal van United Farms, de naam waaronder Finka teelt in de Mexicaanse regio Querétaro. In totaal komt er met een financiële investering van Equilibrium 22 hectare kas bij, onderdeel van een totaal groeiplan van 80 hectare bovenop de huidige 30 hectare. 

Het 80-hectare uitbreidingsproject bestaat uit een Center for Controlled Environment Technology Transfer en een trainingscentrum om nieuwe telers voor Finka op te leiden.

"We zien grote mogelijkheden voor zowel uitbreiding als consolidatie in de Mexicaanse glastuinbouwsector", vertelt Mauricio Revah, de CEO van Finka. "Voortbouwend op onze ervaringen met het eerste Agropark, zal Finka's uitbreiding ons de schaal en trainingsfaciliteiten bieden die nodig zijn om een toonaangevend Mexicaans glastuinbouwplatform te bouwen. Equilibrium is de meest ervaren Noord-Amerikaanse investeerder in de glastuinbouw en geeft ons de mogelijkheden en de ervaren kapitaalkrachtige partner die we nodig hebben."

Voor investeerder Equilibrium is de investering hun eerste investering buiten de VS en een voortzetting van haar strategie om de groei te stimuleren met bekende glastuinbouwspelers. 

Dave Chen, de CEO van Equilibrium. “Mexico is een kritiek onderdeel van het Noord-Amerikaanse voedselsysteem en dit was een geweldige mogelijkheid om de groei van Finka als leider van de Mexicaanse glastuinbouwmarkt te versnellen. We zijn ervan overtuigd dat het de synergieën tussen onze portfolio-platforms zal bevorderen, ook in de VS."

Finka heeft aangegeven dat de voorbereidingen voor de eerste fase van de uitbreiding van 80 hectare al aan de gang zijn en dat de eerste fase wellicht al in 2021 klaar is om te worden geplant.

Voor meer informatie:
Finka
www.unitedfarms.mx


Equilibrium 
+1 971 352 8430
info@eq-cap.com   
www.eq-cap.com 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven