Zuid-Korea gaat paprika's naar Vietnam exporteren

Zuid-Korea heeft de onderhandelingen afgerond om paprika naar Vietnam te verschepen. Seoul onderhandelde sinds 2008 met Hanoi over de exportvoorwaarden voor paprika, waarvan de uitgaande zendingen momenteel sterk afhankelijk zijn van buurland Japan, aldus het landbouwministerie.

De export van paprika door Zuid-Korea bedroeg € 77,7 mln in 2019, waarbij Japan 99,7 procent van het volume voor haar rekening nam. Andere bestemmingen zijn onder meer Taiwan, Hong Kong, Singapore en Rusland.

Vorig jaar importeerde Vietnam voor € 14 mln aan Zuid-Koreaanse peren, en voor € 5,6 mln aan aardbeien. Druiven en appelen waren daar ook populaire Zuid-Koreaanse tuinbouwproducten.

Vietnam was op China en de Verenigde Staten na de grootste exportbestemming voor de op drie na grootste economie van Azië in 2019. De gecombineerde export van Zuid-Korea naar Vietnam bedroeg in 2019 € 41 mld, een daling van 0,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de genoemde periode daalde de export van het land met 10,4 procent te midden van het groeiende protectionisme over de hele wereld en de dalende prijzen van geheugenchips.

Bron: en.yna.co.kr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven