Jaarlijkse besparing van 18.000 kg plastic

PLUS verduurzaamt tomatenverpakkingen en introduceert tomatenwijzer

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland zet PLUS een nieuwe stap in het verduurzamen van haar verpakkingen. Sinds eind juli is waar mogelijk al het plastic uit acht soorten tomatenverpakkingen vervangen door kartonnen verpakkingsmateriaal. Op jaarbasis wordt hierdoor 18.000 kg aan plastic bespaard. Ook nieuw bij PLUS is de tomatenwijzer op de verpakking, waardoor klanten voortaan de juiste tomatensoort voor hun gerechten kunnen kiezen.


Duurzame teelt
Het verduurzamen van de verpakking is niet de enige stap die PLUS zet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen; PLUS werkt alleen samen met tomatentelers die duurzaam opereren. Zo maken deze telers gebruik van aardwarmte, biologische gewasbescherming en groene stroom. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Ook komt bijna het gehele tomatenassortiment het hele jaar door van Nederlandse bodem.  

Tomatenwijzer
Tijdens het verduurzamingsproces van de nieuwe tomatenverpakkingen is tegelijkertijd rekening gehouden met de aantrekkelijkheid en het kookgebruik van de tomaten. Joost Hoes, categorymanager AGF: "Tijdens het verpakkingsontwikkelproces hebben wij niet alleen gekeken naar het milieuaspect, maar ook naar het gemak voor de klant en het gebruik van de verschillende soorten tomaten in de keuken. De tomaat is namelijk een van de populairste groenten in een recept. De praktijk wees echter uit dat veel klanten niet goed weten welke soort tomaat te bereiden in welk gerecht. Daarom vindt de consument voortaan op elke tomatenverpakking een handige tomatenwijzer. Zo kies je in een oogopslag de juist tomaat als beste toepassing in een maaltijd, waardoor de smaak optimaal is. Daar ben ik uiteraard erg trots op, want goed eten is ook lekker eten!”  
 
Verpakkingsbeleid
Het verduurzamen past binnen het verpakkingsbeleid dat PLUS in 2018 heeft opgesteld. Daarin geeft de supermarktorganisatie aan alle 4.500 huismerkverpakkingen tegen het licht te houden en zich in te zetten zo min mogelijk, of waar mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar te verpakken. Vorig jaar werden om deze reden onder meer de verpakkingen van vleeswaren, maaltijdsalades, aardappelen, salades en sapflesjes verduurzaamd. Bovendien zijn inmiddels alle zwarte plastic verpakkingen uitgefaseerd. Ook dit jaar gaat PLUS verder met het verduurzamen van de verpakkingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven