Riskplaza introduceert database voedselcontactmaterialen

Hulpmiddel om voedselveiligheid van verpakkingen te controleren

Zowel producenten van verpakkingsmaterialen als levensmiddelenbedrijven moeten voldoen aan de EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen, waaronder verpakkingsmaterialen. Het is een hele klus om vast te stellen dat de verpakking veilig is. Riskplaza biedt een hulpmiddel: de database voedselcontactmaterialen.

De database voedselcontactmaterialen geeft inzicht in de gevaren die  verpakkingsmaterialen met zich mee kunnen brengen en in de nabije toekomst ook van andere voedselcontactmaterialen. In de database is informatie te vinden over wetgeving, migratiekenmerken en opslagcondities die van toepassing zijn plus mogelijke voedselveiligheidsgevaren en beheersmaatregelen.


V.l.n.r. Andreas Hendrickx (Software Engineer), Jacco van Son (Senior Consultant KTBA en Riskplaza specialist), Jacob Schilstra (Directeur Riskplaza), Manoeska Stolk (productmanager).

Productmanager Manoeska Stolk: "Wij kregen signalen dat het vaak erg complex is om te controleren of verpakkingsmaterialen veilig zijn. Het was lastig om snel en eenvoudig een conformiteitsverklaring te beoordelen. Daarbij verandert de wetgeving snel. Het opstellen van een risicoanalyse is voor sommige levensmiddelenbedrijven een hele uitdaging, maar auditoren vragen hier steeds vaker naar. Met deze derde database van Riskplaza wordt het erg gemakkelijk gemaakt."

Voor meer informatie:
Manoeska Stolk
KBTA
Horst 12
5171 RA  Kaatsheuvel
+31 416 348910
Mob: +31614223161
Marketing@KTBA.com 
www.ktba.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven